Maverick Viñales s přehledem potvrdil roli favorita

Maverick Viñales s přehledem potvrdil roli favorita

Španělský závodník svým soupeřům nedal šanci. Za rekordem na pole position 125ccm kubatury, který tam v roce 2010 zajel Marc Márquez, zůstal jen devět tisícin sekundy a je nejrychlejším jezdcem testu Moto3.

Před cestou do Kataru tak Maverick Viñales patří mezi velké favority premiérového ročníku čtyřdobé kubatury Moto3. Společně s techniky týmu Avintia Racing se Španěl zaměřil na přípravu motocyklu FTR/Honda na zahajovací závod v Kataru a zároveň hledali nejlepší řešení pro jejich výfukové potrubí.

V nastavení 250ccm prototypu byli nakonec úspěšní a na rychlosti motocyklového prototypu to bylo okamžitě znát, když Viñales nastavil své maximum na hodnotu 1´46,838 sekundy. Na tento čas nedokázal nikdo z jeho soupeřů odpovědět a druhý v pořadí Danny Kent už ztrácel přes čtyři desetiny. Odpoledne zůstal Viñales v boxech a do závěrečného samostatného testu Moto3 už nenastoupil.

„Pracovali jsme na výběru pneumatik a konfiguraci podvozku,“ komentoval polední den zkoušek v Jerezu Maverick Viñales. „Podařilo se nám najít nastavení, které nám následně umožnilo jezdit rychle. Také jsme v tomto testu zkoušeli různé druhy výfukových systémů a nyní můžeme konečně říct, že jsme našli ten pravý.“

„V poslední hodině jsme dokázali jezdit rychlé časy, což v úterý kvůli silnému větru nešlo.“ pokračoval Španěl. „Podmínky byly mnohem lepší a nám se podařilo dostat časy dolů. Před prvním závodem je vše jasné a víme, co budeme dělat v každém z tréninků. Cílem je rychlá adaptace novému okruhu a být rychlí.“

Doporučujeme

Články odjinud