Maverick Viñales se dohodl s KTM

Maverick Viñales se dohodl s KTM

Už je to oficiální – Maverick Viñales bude příští rok ve třídě Moto3 pilotovat motocykl KTM týmu JHK T-Shirt La Glisse. Včera už svůj nový motocykl vyzkoušel.

Maverick Viñales měl sice s týmem Blusens Avintia (ve kterém působil letos) jezdit i v příštím roce, ale nakonec k tomu nedojde. Viñales už dříve projevil nezájem s tímto týmem pokračovat. Během GP Malajsie z týmu odešel. V následujícím závodě se za své jednání omluvil a sezónu dokončil, ale v příští sezóně už s tímto týmem spolupracovat nehodlal. Jeho budoucnost tak byla zatím nejistá.

Nyní však byla vydána oficiální zpráva, že Maverick Viñales bude jezdit v týmu JHK T-Shirt La Glisse. Sportovní ředitel týmu, Pablo Nieto, přes Twitter oznámil: „Jak již víte, vyjednávali jsme s Maverickem Viñales o příští sezóně. Konečně můžeme potvrdit, že s námi pojede.“ Potvrzení Viñalese není jedinou novinkou u tohoto týmu. Příští rok bude vedle Viñalese jezdit i Ana Carrasco.

Kromě týmu JHK T-Shirt La Glisse jednal Viñales i s jinými týmy. Aspar a Ajo však od jednání odstoupili, když zjistili, že by za rozvázání smlouvy s týmem Avintia Blusens bylo nutné zaplatit zhruba půl milionu eur. Dále se o Viñalese zajímal i Marc VDS. Tým Marca Van Der Stratena Maverickovi nabídl možnost závodit se strojem Kalex KTM.  Maverick však vyjádřil přání jezdit s továrním motocyklem KTM, což mu mohl nabídnout pouze tým JHK T-Shirt La Glisse. Nyní už zbývá jen dořešit Viñalesovo uvolnění z týmu Blusens Avintia, ale vše je na dobré cestě.

Včera na okruhu Almería už proběhl Viñalesův první test s novým motocyklem. První Viñalesova reakce na motocykl je pozitivní. Hned napoprvé zajel Viñales rekord okruhu.

(Zdroj: www.motociclismo.es)

Doporučujeme

Články odjinud