Melandri končí s Öhlins a pojede na tlumení Showa

Marco Melandri z Gresiniho týmu San Carlo změní tlumení své Hondy z Öhlins na japonskou značku Showa, která by mohla být zárukou změny k lepšímu a rovněž také jedinou na startovním roštu MotoGP.

Tedy aspoň prozatím, protože pokud Melandri dokáže, že Showa je ve spojení s Hondou cestou k lepším výsledkům pak můžeme přinejmenším očekávat stejný postup u jeho týmového kolegy Marca Simoncelliho.

Tovární tým Hondy vyměnil japonské tlumení za Öhlins v polovině uplynulé sezony na stroji Itala Doviziosa. Pedrosa jede na Öhlins teprve od prvních předsezonních testů a šéfmechanik Melandriho týmu Antonio Jiminez nyní uvedl, že už tehdy měli pocit, že Showa je pro Hondu rozhodně lepším řešením.

„V devět večer ještě nebylo nic dohodnuté, ale byli jsme připraveni na změnu pokud bychom chtěli nasadit Showu,“ řekl Jimenez. „Nezapomeňte, byl jsem technikem Showy spoustu let předtím než jsem se stal inženýrem, takže vím jak se s tlumením pracuje.“

„Hlavní je to, že Honda byla konstrukčně navržena kolem Showy. To je fakt, jakým byl motocykl zkonstruován. Vzpomeňte si, že jediný Dovizioso loni jezdil od závodu v Brně na Öhlins,“ pokračoval Jimenez. „Obavy mám z podstaty Öhlins, která je založena na Yamaze a Bridgestonech, protože když zavedli jednotné obutí, byly to právě pneumatiky které byly navrženy s ohledem na Rossiho a Yamahu … takže to je těžké.“

„Marco s tímto motocyklem jezdil ve Valencii po posledním závodu uplynulé sezony a to byla ještě Honda postavena na tlumení Showa,“ uvedl Jimenez, který si myslí, že změnou tlumení získá Melandri potřebnou jistotu, protože nebude muset pořád myslet na něco, co dříve fungovalo bez problémů.

Doporučujeme

Články odjinud