Melandri se raduje z pokroku, atmosféra v týmu se mu líbí

Pořád je ovšem co zlepšovat.

Marco Melandri se v pátečním tréninku na Velkou cenu Španělska opět vešel do první desítky, když zajel devátý nejrychlejší čas. Dnes se jezdec týmu Hayate Racing Kawasaki zaměřil především na elektroniku ovlivňující brzdění motorem. To by mu mělo pomáhat při rovnání motocyklu do zatáček.

"Zlepšujeme se, ale pořád musíme pracovat," hodnotil Ital. "Modifikujeme systém brzdění motorem. Zkoušíme jeden systém odpojit, abychom mu porozuměli, a pak ho musíme modifikovat. Víme, na čem musíme pracovat."

Na otázku, zdali cítí po šestém místě z Velké ceny Japonska jakési obrození, odpověděl: "Minulý týden bylo pěkné být zpátky. Bylo skvělé předjíždět a bavit se, cítím se den ode dne jistěji."

"Tady nás čeká velmi tvrdý závod, protože pneumatiky tu díky horku odcházejí po několika kolech, ale myslím, že můžeme ještě vylepšit nastavení. Jsem spokojen, protože tým pracuje dobře, jsou tu dobří chlapi a závoděním se bavíme," líčí mistr světa dvěstěpadesátek z roku 2002.

"Každý se chce zlepšovat, jsme jako rodina. Nejsme pod žádným tlakem, což je zábavné. Kdykoliv jdu do garáže, navrhnu něco šéfovi svých mechaniků, je to majitel, takže můžeme udělat, co chceme," raduje se.

Po nevydařené loňské sezóně v továrním týmu Ducati Marlboro Melandriho řada lidí odepisovala, ale to ho netrápí: "O to se nestarám. Oni (u Ducati) vědí, jak to bylo. Podívají se na výsledky a mají odpověď. Nikomu nemusím volat."

Doporučujeme

Články odjinud