Michel Fabrizio se do MotoGP vrací po dvou letech

I když zřejmě opět jen na jeden závod.

V souvislosti s vynuceným odpočinkem Caseyho Stonera oznámila Ducati, že Kallio promoval na tři závody do továrního týmu, zatímco v Brně osedlá uvolněnou motorku po Finovi Michel Fabrizio.

"Chci poděkovat Ducati a Pramacu za tento dárek," uvedl Fabrizio. "Brno je moje oblíbená trať, a proto i správné místo pro návrat do MotoGP, poté, co jsem naposledy jel na Sachsengringu v roce 2007."

Fabrizio před dvěma roky v Německu závodil pro tým Fausta Gresiniho a získal šest bodů. Od roku 2006 ovšem závodí na plný úvazek ve světovém šampionátu superbiků, v posledních dvou sezónách za tým Ducati Xerox.

"Vím, že nemůžu mít velká očekávání, protože GP9 se až moc liší od mé 1198 F09. Prioritou je se pobavit a užít si odlišný víkend! Přeju brzké uzdravení Caseymu a co nejrychlejší návrat do vrcholové formy," dodal Fabrizio.

Italský jezdec má čerstvé zkušenosti s Brnem z uplynulého závodního víkendu WSBK, v prvním závodě nedojel, v druhém získal 16 bodů za třetí místo. Ducati nominovala čtyřiadvacetiletého Fabrizia zatím jen do Grand Prix České republiky a není zřejmé, jak hodlá řešit Indianapolis a Misano, kde by měl Stoner také absentovat.

Doporučujeme

Články odjinud