Michele Pirro poprvé testoval a v Imole zůstane do neděle

Michele Pirro poprvé testoval a v Imole zůstane do neděle

Pro italského závodníka byl pátek důležitým dnem, protože to na dráze slavného okruhu v Imole poprvé testoval CRT motocykl FTR/CBR 1000RR, s kterým bude závodit v letošní sezoně motocyklového MS.

Jezdec týmu San Carlo Honda Gresini byl v Imole součástí testu jezdců italského šampionátu CIV. Spolu s týmem Pirro podrobil litrový motocykl důkladné prověrce jednotlivých funkcí a ve zkouškách elektroniky a vůbec jednotlivých komponentů stroje, bude Gresiniho stáj pokračovat až do neděle.

Času je málo a Italové nutně potřebují vše zkontrolovat a pro zbrusu nový motocykl nalézt alespoň základní nastavení. Jedná se o zcela nový projekt a zdržení při kompletaci motocyklu znamená, že Gresiniho skupina CRT má vůči ostatním jistý hendikep. Už za týden je čeká závěrečný IRTA test v Jerezu a tyto tři dny nám trošku napoví, co můžeme očekávat v Kataru.

Michele Pirro vyjel na dráhu Imoly už v deset dopoledne a jeho první dojmy jsou velmi dobré, i když zatím nechce nic zakřiknout. „Konečně jsem mohl jezdit na svém motocyklu, s kterým budu v letošní sezoně čelit konkurenci MotoGP,“ uvedl pětadvacetiletý Ital. „Byl to můj vůbec první výjezd, při kterém jsme se snažili zkontrolovat maximum věcí.“

„Také jsme definovali program pro zbývající dva dny tady v Imole a pro třídenní IRTA test v Jerezu, který bude hodně důležitý. Je nám jasné, že je před námi ještě spousta práce, ale zároveň víme, že tu existuje velký potenciál a pokud zvolíme ta správná rozhodnutí, můžeme být úspěšní. Po úvodních pár kolech zatím nemá cenu něco komentovat, ale je tu obrovská dávka nadšení a takové prostředí nám pomůže v tomto náročném úkolu pokračovat,“ dodal Michele Pirro.

Doporučujeme

Články odjinud