Miguel Oliveira: „Titul zatím není mým cílem“

Miguel Oliveira: „Titul zatím není mým cílem“

Miguel Oliveira, který dnes slaví své osmnácté narozeniny, v letošní sezóně mistrovský titul ještě neočekává. Sní však o tom, že se jednou stane šampionem v MotoGP.

Portugalský závodník Miguel Oliveira hodnotí uplynulou sezónu pozitivně a v příštím roce se chce ve službách týmu Mahindra Racing probojovat mezi pět nejlepších.

„Máme za sebou dobrý rok. Získali jsme sice méně pódiových umístnění, než jsem očekával, ale jezdil jsem stabilně v první pětici. Některé výsledky byly ovlivněny nedostatkem zkušeností. Měl jsem však možnost učit se a zjišťovat, jak jezdit co nejrychleji,“ říká mladý Portugalec.

Miguel Oliveira v loňské sezóně obsadil celkově osmé místo ve třídě Moto3. Letos bude jezdit u týmu Mahindra Racing, což považuje za nejlepší možnost, jak se posunout dále.

Čerstvě osmnáctiletý jezdec se chce příští rok nadále učit. Tvrdí, že titul zatím není jeho cílem.  Miguel má svou kariéru pečlivě naplánovanou: „Chtěl bych ještě aspoň rok zůstat v Moto3. Až se budu cítit připravený a budu si jistý, že je to ten nejsprávnější krok, přestoupím do Moto2. A počítám, že zhruba za pět let bych mohl jezdit v MotoGP,“ představuje své plány Oliveira.

Miguelovým snem je stát se jednou šampionem v královské kubatuře. Domnívá se, že si tento sen může splnit, k čemuž by mu mohl dopomoci i rostoucí zájem o motocyklový sport v Portugalsku: „Můj vstup do mistrovství světa a dobré výsledky přitahují nové fanoušky,“ dodává Oliveira.

(Zdroj: http://www.record.xl.pt/)

Doporučujeme

Články odjinud