Miroslav Popov byl v Brně nejlepším z jezdců na divokou kartu

Miroslav Popov byl v Brně nejlepším z jezdců na divokou kartu

Šestnáctiletý jezdec italského motocyklového šampionátu CIV získal pro závodní víkend české Grand Prix divokou kartu a před domácím publikem v Brně projel cílem sedmnáctý.

Dráha Masarykova okruhu není pro nováčky vůbec jednoduchá, ale Popov dokázal od pátečních tréninků postupně zrychlovat. „Přestože je Brno mým domácím okruhem, nemám ho příliš v lásce, ale na tom zase až tak nezáleží. Je velmi těžké ho správně pochopit, závodní dráha je velmi široká a pokud se dopustíš chyby v jedné zatáčce, riskuješ to samé v těch následujících,“ řekl Popov po úvodní sérii pátečních tréninků.

Sobota v Brně představovala kombinaci tréninku na vodě a kvalifikace, kterou jezdci všech kubatur absolvovali na suchém povrchu. Popov si své maximum zlepšil o jednu sekundu a kvalifikoval se do deváté řady. „Odpoledne se mi podařilo zlepšit svůj čas oproti včerejšímu, přesto s tím nejsem spokojen,“ konstatoval v sobotu odpoledne český jezdec.

„Mohlo a mělo to být lepší. Ke zlepšení pozice stačilo zůstat v závěsu za ostatními jezdci a zítra bych vyjel z lepší pozice. Umístění v deváté řadě mě neuspokojuje a bude velice těžké se dobře umístit. Rozhodující bude dobrý start a pak se uvidí.“

Do závodu nakonec startoval šestadvacátý a hned v prvním kole vyjel mimo trať, takže se propadl až na poslední místo a v tak vyrovnané konkurenci to znamenalo velkou ztrátu. Popov to ale nevzdal, otočil plynem a vydal se ztracené pozice získat zpátky.

Miroslav Popov (ElleGi Racing) - GP ČR 2011

„Odstartoval jsem příšerně a na konci prvního kola byl poslední! Asi nemá cenu říkat, že mi to nepomohlo, ale hrozně jsem chtěl tady v Brně zajet dobře. Začal jsem zajíždět slušná kola a dokázal jsem tím získat řadu pozic. Možná jsem mohl zajet i lépe, ale když jsem se dotáhl na skupinku, kde byli Tonucci, Gruenwald a Mauriello, začali se předjíždět v každé zatáčce, místo toho abychom jeli za sebou a všichni si navzájem pomohli dopředu. Tím jsme dost ztratili.“

Pro Miroslava Popova byl závod v Brně jeho druhou zkušeností mezi jezdci motocyklového mistrovství světa. Začátkem července jel na divokou kartu svou první Grand Prix v Mugellu, česká Grand Prix byla jeho druhá a nyní čeká na jezdce ElleGi Racing Velká cena San Marina, kde bude opět bojovat s jezdci kubatury do 125ccm.

„V každém případě jsem spokojený s tím, jak tento závod dopadl. Ve srovnání s pátkem jsem se hodně zlepšil a získal na tomto okruhu spoustu zkušeností. V Mugellu jsem skončil devatenáctý, tady sedmnáctý a pokud to takhle půjde dál, tak bych mohl v Misanu dosáhnout i na body!“ dodal závěrem Miroslav Popov.

Doporučujeme

Články odjinud