Mise v Kataru jezdcům Pramac Racingu nevyšla

Úvodní podnik v Kataru nezvládli dle svých představ u Pramac Racingu, protože ani jeden z jezdců Mika Kallio a Aleix Espargaro nedovezl do cíle jejich Ducati GP10, protože postupně oba spadli a závod předčasně ukončili.

V případě Mika Kallia se jednalo hned v prvním kole o kontakt s Benem Spiesem, potom o něco později s Héctorem Barberou a když se snažil získat zpět ztracené pozice, přišel o kontrolu nad motocyklem.

„Co na to říct! Snad nehorší start v kariéře. Popravdě to byla jedna velká smůla. V první zatáčce jsem získal nějaké pozice, ale v druhé to byl kontakt se Spiesem a propad o pět míst. Po několika dalších zatáčkách do mě také narazil Barberá a poslal mě mimo dráhu. Podařilo se mi udržet na motorce a na dráhu se vrátil na poslední pozici.“

„Snažil jsem se dojet skupinku jezdců, kteří jeli přede mnou, ale motorka mi podklouzla a v tomto momentu s tím už nešlo nic dělat. Na tento závod musíme zapomenout, máme před sebou dlouhou sezonu,“ řekl závěrem Mika Kallio, pro něhož bude maximálně důležité výrazně zabodovat v Japonsku.

Aleix Espargaro zase spadl v poslední zatáčce sedmého kola. Na svou GP10 rychle naskočil a chtěl pokračovat v závodu, ale to již nebylo možné, protože se pádem poškodila. Španěl tak se sklopenou hlavou zajet zpátky do boxů a tam ukončil katarskou misi.

„V prvním kole jsem bojoval s určitými problémy, ale když už jsem nabyl dojmu, že je to lepší, najednou jsem byl na zemi. Přibližoval jsem se k jezdcům vpředu a věřil, že jich stačím dojet. Víc snad k tomu není třeba říkat mimo faktu, že ztracené body musíme získat zpátky za dva týdny v Japonsku,“ řekl Aleix Espargaró.

Doporučujeme

Články odjinud