Mohlo to být lepší, říká Jakub Kornfeil

Mohlo to být lepší, říká Jakub Kornfeil

Změna podvozku českému jezdci stáje Redox-Ongetta-Centro Seta prospěla a po třech dnech testování odjíždí z Jerezu s patnáctým nejlepším časem ve výsledkové listině kubatury Moto3.

Na základě výsledků z druhého dne testu, byl Jakub Kornfeil odhodlán zabojovat a ve středu své osobní maximum znovu posunout o něco výš. Veškeré naděje vkládal do odpoledního tréninku, ale v době, kdy měl rozjeté rychlé kolo, došlo k roztržení hnacího řetězu.

Nicméně zlepšení je viditelné a stejně viditelná je i lepší nálada v týmu. „Progres mohl být určitě o něco větší. Snažil jsem si vylepšit čas, ale bohužel se to tak úplně nepodařilo a navíc když jsem měl v odpoledním tréninku rozjeté nejrychlejší kolo, došlo k přetržení řetězu a my tím přišli o drahocenný čas,“ komentoval test v Jerezu Jakub Kornfeil.

„Za celé tři dny testů jsme odvedli skvělou práci a v porovnání s minulými testy jsme zase někde úplně jinde. Na podvozku FTR mám zatím najetých pouze sto deset kol a jak říkám, chtěl jsem ještě zrychlit o trošku víc, ale bohužel si už začínám pomalu zvykat, že mi chybí to potřebné štěstí a o kousek mi to pokaždé uteče.“

„Trošku jsem nešťastný z přední části motocyklu, protože úvodní velké problémy se podařilo eliminovat pouze částečně,“ pokračoval český jezdec. „Ještě jednou musím pochválit rám FTR, protože ten dodal nejen mně, ale i celému týmu pocit, že dokážeme bojovat a pomýšlet na vyšší pozice.“

„Pozornost budu muset zaměřit na výjezdy, kde jsou stále ještě rezervy, ve kterých vězí cenné desetinky. Patnácté místo je takový zlatý střed, ale vím, že máme na víc. Když se nám podaří vychytat ještě pár drobných nedostatků na motorce, zlepšit výjezdy a také se na nás usměje to potřebné štěstíčko, tak to bude super. Nejrychlejší, ale také ty ostatní rychlá kola jsem zajel úplně sám, což mě těší. Rád bych poděkoval všem sponzorům a lidem, kteří mě podporují a budu dělat maximum proto, abychom v Kataru navázali na docela úspěšné testy v Jerezu,“ řekl závěrem Kornfeil.

Doporučujeme

Články odjinud