Monza Rally 2011

Monza Rally 2011

Ve dnech 24. až 27. listopadu proběhne 32. ročník Monza Rally, což je závod, který každým rokem přiláká velmi slavná jména z prostředí motorsportu a letos uctí památku na Marca Simoncelliho.

Na seznamu jezdců je celkem osm šampionů z mistrovství světa v rallye, pět evropských šampionů, mistr světa z IRC, jedenáct vítězů italských seriálů v rallye, deset vítězů z motocyklových šampionátů a tři ze slavné 24 hodin Le Mans.

To je skutečně solidní porce borců závodících po celý rok na různých kontinentech světa. Někteří by neměli ani příležitost toho druhého potkat nebýt závodu v Monze a měření sil jezdců z různých sportovních odvětví.

Profesionálem za volantem čtyřkolových speciálů je samozřejmě osminásobný šampion mistrovství světa v rallye Sebastien Loeb, Daniel Sordo rovněž z mistrovství světa v rallye a Dindo Capello, jeden z vynikajících jezdců slavného vytrvalostního závodu 24 hodin Le Mans.

Z prostředí jednostopých závodních strojů přichází devítinásobný šampion Valentino Rossi, šampion kubatury do 125ccm z roku 2004 Andrea Dovizioso plus jejich mladší kolegové a krajané Claudio Corti a Andrea Iannone.

Zástupci Automotoklubu Miláno a Monza Autodrome věnují nejprestižnější závod Monza Rallye – Master Show – památce na tragicky zesnulého jezdce královské kubatury Simoncelliho, který v Monza Rally také rád závodil. Letošní ročník proběhne bez charismatického Itala, ale ponese název Master Show – Marco Simoncelli Trophy.

Doporučujeme

Články odjinud