Morbidelli přestupuje do MotoGP

Morbidelli přestupuje do MotoGP

Již je oficiálně potvrzeno, že Franco Morbidelli pojede příští rok u týmu EG 0,0 Marc VDS v královské kubatuře.

Franco Morbidelli je aktuálně vedoucím mužem šampionátu prostřední kubatury. Jezdí v týmu EG 0,0 Marc VDS. U tohoto týmu zůstane italský závodník i příští rok, ale posune se o třídu výše – tedy do MotoGP. Smlouva je na roky 2018 a 2019 s opcí na rok 2020.

V týmu EG 0,0 Marc VDS se Morbidelli objevil poprvé v roce 2016, kdy se mu podařilo osmkrát vystoupit na podium a v celkovém pořadí skončil čtvrtý. Letos již čtyřikrát vystoupil na stupínek nejvyšší.

„Nejprve bych chtěl poděkovat Marcu van der Stratenovi a Michaelu Bartolemymu za důvěru a za to, že mi dali tuto příležitost,“ řekl k podpisu smlouvy Franco Morbidelli. „Děkuji i svému managementu za to, že vyřídili všechna vyjednávání a umožnili mi soustředit se na závodění a dále také děkuji Riders Academy. Je dobré mít všechno vyřízené tak brzy a moci se soustředit na svou práci v Moto2. Jsem nadšený jen při pomyšlení na MotoGP a jsem velmi spokojený, že se posouvám do královské kubatury se svým týmem a s lidmi, s nimiž již pracuji a velmi dobře je znám. Je to velká výzva, ale rozhodně je to to, co jsem si přál. Nyní se soustředím na tuto sezónu a musím počkat až na poslední závod Moto2 ve Valencii, abych mohl přemýšlet o MotoGP,“ dodává Ital.

Foto: Marc VDS

Doporučujeme

Články odjinud