Moriwaki Lukáše Peška

V pražském Nákupním centru v Edenu ve čtvrtek proběhla slavnostní prezentace motocyklu třídy Moto2 českého motocyklového závodníka Lukáše Peška, který v letošní sezoně pojede v barvách italské stáje Matteoni Racing.

Jakmile před třemi týdny dorazila Moriwaki Lukáše Peška do sídla týmu Matteoni Racing, okamžitě se na ni začalo pracovat, aby 600ccm stroj třídy Moto2 stačili připravit na první březnový test ve Valencii.

Technický personál týmu Matteoni CP Racing absolvoval školení přímo v sídle japonské společnosti Moriwaki. Od doby, kdy motorka dorazila do Itálie začala její kompletace a příprava na první oficiální IRTA test s datem prvního až třetího března ve Valencii.

To, jak v tuto chvíli motocykl Lukáše Peška vypadá je zatím jeho pracovní verze, protože skutečný desing motocyklu, barev oblečení týmu, boxu nebo kamionu, včetně Peškovy kombinézy a přilby se zatím řeší a definitivní podoba bude známa až těsně před prvním závodem sezony v Kataru.

Realizační tým kolem Lukáše Peška se rozrostl o několik jmen, která ve světě motocyklového závodění skutečně něco znamenají. V letošním roce se poprvé představí v pozici osobního trenéra českého závodníka Miloš Čihák, několikanásobný mistr České republiky třídy Superbike a účastník světového šampionátu produkčních motocyklů WSBK.

Druhou posilou Peškova týmu je jak pro nadcházející testy, tak pro prvních několik podniků Grand Prix vyhlášený učitel jízdy Andy Ibbott z Velké Británie. Mechanikem jezdce s dvaapadesátkou na kapotě bude Daniel Peták, což je samozřejmě velmi dobrý tah, protože tento český mechanik pracoval v týmu královské kubatury Kawasaki MotoGP, takže je to člověk s bohatými zkušenostmi.

Než devátého dubna jezdci třídy Moto2 zahájí prvním volným tréninkem přípravu na Velkou cenu Kataru, absolvují celkem tři předsezonní IRTA testy. První je s datem 1. až 3. března ve Valencii, druhý a třetí pojedou na jihu Španělska ve dnech 6. až 8. března v Jerezu a závěrečný test pak na stejném místě 27. až 29. března 2010.

Lukáš PešekLukáš Pešek

Doporučujeme

Články odjinud