MOTO FGR - Kolize v úvodu ovlivnila dobře započatý den

MOTO FGR - Kolize v úvodu ovlivnila dobře započatý den

Závodní neděle pro náš tým MOTO FGR začala v anglickém Silverstone velmi dobře.

Vyměnili jsme motor Honda za zatím poslední verzi s novými vačkami a bylo to hned znát.  Jasper zrychlil oproti kvalifikaci o více než jednu vteřinu a skončil na 16. místě. Motocykl tak byl velmi dobře připraven a tým se již mohl soustředit jenom na nejnutnější detaily.

Start do závodu ovšem nepřinesl nic dobrého. Jasperovi se nepodařila udržet 22. příčka a o několik míst se propadl. Aby toho nebylo málo, tak před ním ve třetí zatáčce upadl Australan Miller a Němec Folger ho vyvezl mimo trať. Začalo tak dotahování ze zadních pozic. Prvním kolem se podařilo projet na 27. místě. Poté se Jasper pomalu prokousával pořadím, ale jeho snaha se zastavila ve skupině bojující o 20. místo. Jasper tuto skupinu vodil, ale neměl před sebou nikoho, koho by se chytl a začal opakovat rychlá kola, které zajížděl ve warm upu. V posledním kole odpadli dva jezdci a Jasper se tak posunul na celkové  18. místo, které je vzhledem k úvodu závodu uspokojivé.

Celkově lze víkend shrnout jako plodný, když motocykl FGR opět zaznamenal velmi slušný progres a to se bude před „domácím“ závodem v Assenu za dva týdny zcela jistě hodit. Jasper dál zůstává na celkovém 20. místě, které je cílem v letošní sezóně minimálně udržet.

Miroslav Felgr, majitel týmu :

„ Víkend nezačal nejlépe, když se Jasper dostával pomaleji do tempa, ale časový vzestup přišel včas, a proto jsem v bodík věřil. Jasper se v závodě nedokázal odpoutat od pomalejší skupiny a zajíždět časy, na které měl a které rozhodovali o tom, jestli ve skupině o body pojede. Co více říci, dojetý závod s dobrým výsledkem, ale k radosti daleko. Nyní nás čeká maraton třech závodů, které patří mezi Jasperovi oblíbené a které snad přinesou kýžené výsledky“.

 

Jasper Iwema, jezdec :

„V anglickém GP v Silverstone jsen se kvalifikoval na 22. místě.  Ve warm-upu jsme vyměnili  nový motor, který fungoval lépe, než ten v kvalifikaci, což přineslo výrazné zlepšení a přiblížení se první patnátce. Do závodu jsem šel s velkou důvěru. Ale po těžkém startu jsem se dostal mimo  trať ve třetí zatáčce po pádu jiného jezdce. Vrátil jsem se na dráhu na posledním místě a začal bojovat, ale 18. místo bylo dnes mé maximum. Nebylo to ono, všichni byli přesvědčeni o tom, že jsme byli schopni zajet velký výsledek. Nyní se těším na mou domácí GP v Assenu, kde doufám v dobrý výsledek jako v minulých letech“.

Tisková zpráva MotoFGR

Doporučujeme

Články odjinud