Moto FGR: První křest v Kataru

Moto FGR: První křest v Kataru

Na český tým čeká tuto neděli křest ohněm v úvodním závodu nejnižší kubatury MS Moto3, kde nastupuje s vlastním motocyklem FGR/Honda a dvaadvacetiletým Holanďanem Jasperem Iwemou.

V posledním testu nižších kubatur v Jerezu tým pracoval s elektronikou od nového dodavatele, což jim poměrně hodně zkomplikovalo situaci, protože přišli o téměř celý první den testování. Nicméně nasazení týmu bylo maximální a v závěru již získali plně funkční motocykl. Na základě posledních zlepšení všichni v českém týmu věří, že v Kataru zaznamenají další posun blíž předním příčkám.

Těsně před odjezdem do katarské metropole Dauhá, tým Moto FGR ve své tiskové zprávě mimo jiné napsal: Tak už se nám to pomalu blíží, první opravdové porovnání se světovou elitou na úvodním závodu v exotickém Kataru. Po nevydařených třetích testech máme co dohánět a pevně věříme, že nastřádaná data nás posunou na vyšší příčky. Zároveň také doufáme, že přepravní bedny z Jerezu do Dauhá nám dorazí bez úhony … .

Tým MOTO FGR byl od listopadu ve velkém shonu, než dal vše potřebné do své první sezóny MOTO GP dohromady a nemohl se tak soustředit pouze na výsledky, ale i na spoustu okolních aspektů. V pauze mezi třetími testy a prvním závodem byl čas probrat nasbírané poznatky a také si dát na chvilku oddych od závodního shonu.

Držte nám palce, budeme to opravdu potřebovat.

Moto FGR - FGR/Honda, sezona 2012 (Moto3)

Doporučujeme

Články odjinud