Moto2: AT02 od ADV Advanced Technology

V roce 2010 tento stroj pojede v barvách týmu WTR San Mario.

Firma ADV Advanced Technology tento týden představila model motocyklu AT02, jenž vyvinula pro novou 600ccm kubaturu třídy Moto2 a v příštím roce se s ním ve světovém šampionátu cestovních motocyklů objeví tým WTR San Marino.

Během prvního oficiálního testu ve Valencii, (9. až 10. prosince) motocyklový prototyp AT02 vyzkouší italský jezdec Alessandro Brannetti. Devětadvacetiletý Ital je zkušeným závodníkem a v letošním roce jezdil v italské sérii třídy Supersport.

Podvozek motocyklu byl navržen Diego Golinellim a postaven ve spolupráci se společností CRP Technology, jenž v oblasti motorsportu již působí čtyřicet let a jako jedni z prvních v Evropě nabídli možnost rychlé výroby funkčních prototypů. To jim v krátkém čase umožnilo získat určitou představu o aerodynamice a chování budoucího motocyklu včetně přesné montáže pohonné jednotky Honda CBR600RR.

Ve Valencii tak motocykl absolvuje poslední test a pak už zamíří do garáží závodního týmu WTR San Marino. Jak uvedl majitel týmu WTR Loris Castellucci, v sezoně 2010 bude barvy týmu kubatury Moto2 hájit Claudio Corti a vzhledem k tomu, že všichni začínají od nuly věří, že to bude pro tým skvělá sezona.

Doporučujeme

Články odjinud