Moto2 je zatím bez českého zástupce

Moto2 je zatím bez českého zástupce

Naděje, že v druhém ročníku kubatury Moto2 pojede Lukáš Pešek s týmem QMMF vzala za své, když katarský tým oficiálně oznámil jezdeckou sestavu v podobě dvojice Mashel Al Naimi a Ricky Cardús.

Český motocyklový závodník přišel o šanci závodit s týmem, který má potřebné zázemí a navíc v době, kdy mají všechny ostatní týmy své soupisky pro rok 2011 uzavřené. Lukáše Peška jsme se proto zeptali, jaká je nyní ohledně jeho angažmá v kubatuře Moto2 situace. „Situace je taková, že se Česká pojišťovna nedohodla s katarským týmem a tím pádem jsem o to místo přišel a v současné době žádné jiné nemám,“ uvedl pro MotoGPSports.cz Lukáš Pešek.

Nabízí se tedy otázka proč k této dohodě nedošlo, když už byla nominace Lukáše Peška začátkem listopadu zaslána FIM a vše tedy bylo v rukách partnera českého motocyklového závodníka. „Nevím, proč k tomu nedošlo. Já osobně jsem byl s katarským týmem domluvený a šlo tu o dohodu mezi Českou pojišťovnou a katarským týmem. Oni se ale nedohodli a tím pádem to padlo všechno,“ pokračoval Pešek.

Když tým Matteoni Racing nahradil před Grand Prix v Aragonsku Lukáše Peška jiným závodníkem a českému jezdci oznámili, že jeho služeb již dále nebudou potřebovat, objevily se některé nabídky z nejnižší kubatury mistrovství světa, ale také z mistrovství produkčních motocyklů WSBK. To platí také dnes? „Určitě tam možná něco je. V současné době se vlastně všechno zjišťuje, ale v této chvíli nedokážu říct nic konkrétního.“

Na otázku, zda je jeho účast ve střední kubatuře Moto2 pro sezonu 2011 ještě reálná, Lukáš Pešek odpověděl: „Z mého pohledu je to spíš nereálné, protože všechna místa jsou už obsazená, ale zatím v tom není jasno. Nemám z toho dobrý pocit, ale v této chvíli s tím nic neudělám.“

Manažerem Lukáše Peška je Davide Brivio, což je ve světě motocyklového sportu známá osobnost a samozřejmě by měl mít možnosti, jak českého závodníka dostat zpátky do sedla. „Samozřejmě, všichni, kteří jsou nyní kolem mě se teď snaží sehnat nějaké jiné řešení, ale jak už jsem řekl, všude je už plno a tím pádem není nic jistého,“ řekl závěrem pro MotoGPSports.cz Lukáš Pešek.

Svět závodění není jednoduchá práce, když vychází vše jak má a daří se je to dobré, ale někdy přijde doba, kdy jsou zapotřebí pevné nervy a hlavně pozitivní myšlení. Lukáš Pešek do mistrovství silničních motocyklů určitě patří a zatím nezbývá než věřit, že se to lidem kolem něho podaří uskutečnit.

Doporučujeme

Články odjinud