Moto2: Test na okruhu Almeria týmy hodnotí pozitivně

Včera ukončilo testování na španělském okruhu Almeria hned několik týmů, které se v roce 2010 postaví na startovní rošt třídy Moto2. Dvoudenní test sice ovlivnilo počasí, ale s výslednými časy jak na mokré tak na suché dráze mohli být všichni spokojení.

Testu se také zúčastnil brněnský tým Cardion AB Motoracing, jenž po odstoupení Aprilie využil služeb motocyklu britské společnosti FTR. Pro Karla Abrahama to byla druhá zkušenost v sedle 600ccm motocyklu a nevedl si vůbec špatně, když v sedle FTR M212 zajel čas na kolo 1´39,0 sekundy.

Ředitel společnosti FTR po testu uvedl, že nyní jednají z celkem šesti týmy světového šampionátu silničních motocyklů, ale zájem o stroje M212 je také z řad týmů Španělského šampionátu CEV.

Na dráze v Almerii také poprvé testovali prototyp Suter MMX oba jezdci týmu Viessmann Kiefer Racing v podobě Stefana Bradla a Vladimira Leonova. Němec nastavil svůj nejlepší čas na hodnotu 1´41,9 sekundy a ruský závodník zvládl jedno kolo za 1´42,4 sekundy.

Stroje pod označením Promo-Harris testovala dvojice jezdců Moto2 týmu Antonia Banderase Promoracing Joan Olive a Kenny Noyes. S motocyklem BQR pak spolu s ostatními na španělské dráze testoval další jezdec třídy Moto2 Argentinec Fabrizio Perren.

Doporučujeme

Články odjinud