Moto2: Vítězem GP Katalánska se stal Andrea Iannone

43 komentářů

DanR F1
4. června • 18:31

Rozumný a jediný správný rozhodnutí zrušit penalizaci. NIkdy jsem sice nezávodil, ale na motorce jsem toho odjezdil hodně, tak moc dobře vím, že v helmě je periferní vidění prakticky nulový a Marquez ho neměl šanci vidět. Možná něco slyšel, ale vidět ho rozhodně nemohl. Navíc Espargaro se nacpal do opravdu malé díry a kontakt mohl čekat. A i kdyby... proč penalizovat závodníky za to, že závodí? Tohle mi přijde fakt ujetý. Přece nechceme, aby to dopadlo tak, že po startu se zformuje vláček a ten dojede v nezměněným pořadí do cíle. Sakra, dřív se s tím nikdo nepáral. do soubojů se chodilo až brutálně a nikoho ani nenapadlo, že by za to měli vyfásnout penalizaci. Nebo i souboje z nedávné minulosti Rossi-Biaggi, Rossi-Gibernau... přesně tyhle souboje chci vídat dál, to je to pravý koření závodů a ne aby se jezdci báli předjíždět, aby náhodou nedostali trest.

freitag
4. června • 17:04

vy tomu asi rozumite vic jak jezdci,co:-@ Penjatuhan hukuman penalti kepada Marc Marquez atas insiden di Moto2 dengan Pol Espargaro, membuat banyak pihak tidak sepakat, termasuk para pembalap utama di MotoGP seperti Valentino Rossi, Jorge Lorenzo dan Casey Stoner. Mereka menganggap bahwa hukuman ini tidak layak bagi Marquez, sebab ia
tidak melakukan kesalahan apapun. Insiden tersebut
... murni insiden balap, tanpa
unsur kesengajaan.. Dengan adanya penjelasan
duduk perkara yang
dilakukan pihak safety di
MotoGP dan direktur balap,
penalti yang semula
dijatuhkan buat Marquez pun ditarik kembali. Sehingga
posisi Marquez kembali ke
urutan finish semula dan
mendapatkan 16 poin dari
Moto2 Catalunya. Adapun penyebab penalti
dilakukan, adalah karena
Marquez dicurigai melanggar
pasal 1.21.2 yang menjelaskan,
bahwa setiap pembalap harus
bertanggungjawab penuh dan tidak membahayakan
pembalap lain yang ada di
sekitarnya. Namun setelah
konfirmasi yang dilakukan
oleh Marquez, FIM (Fédération
Internationale de Motocyclisme) sebagai badan
tertinggi balap motor dunia,
menarik kembali keputusan
penalti pada Marquez. “Balapan ini sangat berat dan
sulit, apalagi Andrea Iannone
sangat tangguh. Saat lap
terakhir, saya merasa cukup
nyaman di belakang Iannone.
Namun saya melakukan kesalahan kecil dan nyaris
membuat saya terjatuh.
Setelah itu senggolan hebat
dengan Espargaro pun tidak
terelakkan, saya minta maaf
karena tidak tahu bahwa ia tepat berada di belakang,”
sesal Marquez. “Poin sebanyak 16 di
Catalunya, sangat penting.
Pasalnya tidak semua balapan
anda bisa menang. Apalagi
kami juga menjalani akhir
pekan yang sulit karena sempat dibuat bingung dengan
setting motor yang tidak
sesuai di hari pertama,” imbuh
Marquez. Pengembalian posisi Marquez
ke urutan ketiga, membuat
Esteve Rabat gagal meraih
hadiah podium. Setidaknya
mencicipi tambahan 3 poin di
urutan finish ketiga, mungkin lebih baik untuk memancing
performa terbaiknya untuk
finish lebih baik. source :
otosport.otomotifnet.comZobrazit více
Marquez je nakonec není tak Dipenalti. Svržení penaltový rozstřel do Marc Marquez nad incidentů v Moto2 s Pol Espargaró, takže mnoho stran nepřistoupili, včetně hlavního řidiče v MotoGP jako Valentino Rossi, Jorge Lorenzo a Casey Stoner. Předpokládají totiž, že tento trest není vhodný pro Marquez, protože nevydal žádné chyby. Dopadajícího ryzí závodní incident, bez prvku úmyslné... S popisem případu v strany sedí bezpečnosti v MotoGP a ředitel závodní byl zrušen trest, který byl původně nechala Marquez. Tak zpět do polohy pořadí Marquez dokončena dříve a 16 bodů z Moto2 Catalunya. Pokud jde o příčinu trest se provádí, je proto Marquez je podezření z porušení článku 1.21.2 vysvětluje, že každý řidič by měl být zodpovědný a ohrožovat ostatní řidiči v okolí. Ale po potvrzení učiněné Marquez, FIM (motocyklistů vody) jako nejvyšší orgán světa motocyklů racing, rákosníku trest rozhodnutí v Marquez. "Bylo to velmi těžké a hrubé, natož aby Andrea Iannone byl velmi tvrdý. Když poslední mezičasy, cítil jsem naprosto spokojen za Iannone. Nicméně jsem malou chybu a málem mě spadnout. Po tomto senggolan s Espargaró nebyl nevyhnutelný, Omlouvám se za nevěděl, že byl hned za "kajícím srdcem Marquez. "Až 16 bodů na Catalunya, je velmi důležité. Protože ne všechny závody můžete vyhrát. Kromě toho jsme také procházejí těžké víkend protože byl zmatený s nastavením se motor, který se nevejde prvního dne, "imbuh Marquez. Vrátí pozici třetího řádu, Marquezi dělá Esteve Rabat se nepodařilo chytit pódium a cenu. Další ochutnávka alespoň 3 body v pořadí třetí, by možná bylo lepší provokovat svou nejlepší výkon na dokončení lépe. Zdroj: otosport.otomotifnet.com (Přeložil(a) Bing)

freitag
4. června • 16:59

než začnete soudit marca tak si přečtěte nazor ostatních jezdcu a když tomu nerozumite tak do toho nekafrejte.......Rossi : "Dari pandangan saya
Marquez tidak bersalah. Pol tidak memiliki ruang
untuk berada di sana!"
Rossi: "z mého pohledu Marquez nevinen. Pol nemá prostor tam!"

DEKO
4. června • 9:16

Tak neviem ci to bolo zrovna na trest ale zcubat ho malu a dobre.lebo jasne mu ukazovali kto jr za nim a kolko a vedome to zavrel.a vlastne ani pri tom kontakte nebol ani naznak uhybu z mareckovej strany.zasa pol tam vletel ako blazon a nastastie sa nikomu nic nestalo.

freitag
3. června • 20:27

tak mužete bejt spokojeni co dostal trest za to že se espargaro cpal kam nema

Red Devil F1
3. června • 21:34

..nějak nechápu jestli jsi viděl i Moto2 .. to by měl Pol a ostatní jezdit otáčky po vnější straně? Prostě měl smůlu, že tam zrovna v tu chvíli byl, nevím jestli to bylo na penalty asi stejnej případ minulej rok jak jezdec spadl a rozjetá motorka sundala nic netušícího jezdce na trati ze sedla.

odstraneno jannyk F1
3. června • 19:56

FIM Stewards penalizaci od ředitelství závodu nepotvrdili, odvolání je možné u FIM CDI.

stále dobrý Schumi
3. června • 17:32

Mě udělal dnes Ianonne radost,protože je to můj koník v Moto2.Ale rozhodně přeju Luthimu,k vítězství na Marečkem.S Thomasem dnes Andrea válčil s plným nasazením a nutno dodat,..férový souboj až na pásku.Mareček se mi čím dál více jeví mediálně přeceňovaný.Pro mne je to jen klasický "rovinkový předjížděč",který díky tomu,že je lehčí jak poloprázdná nádrž,ujede vše jen na dlouhé cílové rovině.Za dnešní závod nevyhrál jediný souboj na brzdy.Naopak,školili ho jak Tom,tak Andrea,přímo ukázkově.A i když pan Kubíček říká,že Espargara neviděl,..věděl,že ho má za sebou a věděl,že sám chyboval.Jakmile to srovnal a neviděl ho před sebou,poslal motorku bez rozmýšlení na obrubník,aby Espargara zavřel,..jak ho zavřel, jsme viděli.Mám pocit,i když se třeba pletu,..Stonera výkonnostně u Repsolu nenahradí a Daniho asi taky ne.

s64
3. června • 22:44

Výstižně napsáno.Se vším souhlas.

Red Devil F1
3. června • 18:18

Kdyby se to stalo Andreovi , tak se vrátí úplně stejně...

stále dobrý Schumi
3. června • 19:30

Hmmm,..hypoteticky je to možné,ale těžko soudit;-)

Miloš Machů (machy16)
3. června • 16:55

Jakub Kornfeil: „Start do závodu jsem měl úplně fantastický a do první zatáčky jsem najížděl kolem šestého místa. Po warm upu jsme byli nuceni vyměnit motor, který nejel ani zdaleka jako ten ve včerejší kvalifikaci. Když pomineme výkon motoru, tak musím říct, že motorka byla fantastická. Bohužel na rovinkách jsem neskutečně ztrácel, a když jsem někoho předjel v zatáčkách, tak jsem byl na rovince opět odsunut zpět. Ve skupince jsme se několikrát předjeli a předvedli vcelku pěkný souboj. Fenatimu se pak podařilo ze skupiny odtrhnout, takže jsme zůstali jen čtyři. Bohužel rychlost na rovinkách mi značně znemožňovala předjetí Saloma, neboť cílová rovinka je hodně dlouhá a když zatáhl, byl mnohem rychlejší než já. Ostatní kluci ve skupině byli mladíci Antonelli a Techer, kteří dle mého nejeli až tak úplně hlavou a snažili se předjíždět snad úplně všude a místy to bylo fakt docela riskantní. Bohužel jsem se nedokázal dostat před Saloma, což je velká škoda, protože jsme mohli ujet společně s Fenatim a celý závod by byl o něčem jiném. Nicméně to Salom ubránil a já jsem skončil tam, kde jsem skončil. Za jedenácté místo nemusíme být zklamaní, ale nemůžeme kvůli němu nijak vyskakovat. Děkuji všem, co mi věří a podporují mě, tak jako celému týmu za dobře odvedenou práci.“

Dyzl F1
3. června • 16:52

Marquez dostal minutovou penalizaci a je za Westem.

Miloš Machů (machy16)
3. června • 16:53

A pomůže to někomu? :-S

Dyzl F1
3. června • 17:02

To poznáme až po posledním závodě, může to rozhodnout o titulu. I když stále Marqueze považuji za favorita. Můj oblíbenec je ale Tom, tak mám radost i za něj.

Miloš Machů (machy16)
3. června • 16:54

nebo spíš, pomůže to Espargarovi?

freitag
3. června • 15:38

první si volý stopu, ten druhej se musí přispusobyt, co si budem povidat espargaro taky není nějakej vzor slušné jízdy, španěle jsou uš takovy, a co vlastně chcete když se nepředjíždí tak si stěžujete, když se předjiždí tak si taky stěžujete, že to občas nevyjde to se stava

jawista39
3. června • 16:45

Milý pátku..freitag. Až budeš příště někam psát, vem si na pomoc Pravidla českého pravopisu. Nebude to pak vypadat tak blbě. Nebo raději nepiš nic, neuděláš tak ze sebe vola, který by měl jít do první třídy, nebo na doučování českého jazyka.

Venom81
3. června • 17:02

nespletl jsis stranky?:-P

Miloš Machů (machy16)
3. června • 16:52

Bavíme se tu o motorkách nebo o češtině? :-@

jawista39
3. června • 17:14

Páni redaktoři. Vyzkoušejte jednou napsat článek stylem, jakým napsal příspěvek Freitag. Byl bych zvědavý , komu by se to líbilo. Všechno souvisí se vším a pravopisné chyby nedělají dobře pro oči. Pokud je český národ národem nesečtělých tupců, pište všichni třeba čínsky. Možná se to do budoucnosti bude hodit!

Miloš Machů (machy16)
3. června • 19:56

Hele čeština stejně dlouhou budoucnost nemá ;-) stejně ji do pár let nahradí angličtina :-) a za další: Freitag není redaktor, je to normální diskutující, určitě je na inteligenční úrovni výše než ty, takže se radši moc neozývej. :-)

Miloš Machů (machy16)
3. června • 15:00

Když čtu tady ty některé příspěvky tak si dělám názor, že by se jezdci raději ani neměli předjíždět, co kdyby někdo spadl? Vzpamatujte se lidi, byli i horší manévry a pády! A pokud na té motorce v té chvíli nesedíte, tak nevíte jestli ho viděl a nebo neviděl! Takhle můžeme jen usuzovat z kamery. Souboje a pády k motorkám prostě patří!!

Dyzl F1
3. června • 16:12

Samozřejmě neviděl, nemá oči kolem celé hlavy, tušit ale musel, kde by jako Esprgaro měl být? Poslušně čekat až se Mareček srovná, počkat a dát mu přednost? Nikdo z toho drama nedělá, naštěstí nedošlo ke zranění. Za jeho chybu pykal ale jiný. Ve sportovních pravidlech se na toto pamatuje a pokud se někdo dívá také na plochou dráhu, tak tam se za podobné zavření které končí pádem, do opakované jízdy prostě viník vyloučí i když to udělal v zápalu boje. A nikdo se tomu absolutně nediví. U silnice nejde jízdu po pádu zastavit, pokud samozřejmě není hromadný s tragickým průběhem. Trest by ale měl přijít dodatečně. Tuším, že byl Mareček již jednou napomenut, tak by měl být trest o něco větší.

P.o.p
3. června • 15:17

jo jenže je závodění a závodění.Pokud někdy nastává taková situace jako dnes většinou předjetý trochu upustí a pokusí se ho předjet v jiné zatáčce na z5.Ale na kameře z helikoptéry bylo očividně vidět jak mu to tam naschvál zavírá.Vidím to tak že si myslí prošlo to jednou projde to podruhé.Podle mě v takových situací nejezdí fair-play.

Miloš Machů (machy16)
3. června • 15:21

A co když ho tam poslala elektronika? :-)

P.o.p
3. června • 15:24

jo tak to nevím zas takovej frajer nejsem :-D.Ale spíš si myslím ,že chtěl prostě před něj ,ale Pol to nečekal a na spomolaní a ustání situace už nebyl čas

74Jirka
3. června • 14:19

Nevím co si o tom mám myslet, nejspíš, že Karel jede jistotu. Když bych vzal, že mezi speciály a CRT je 1,5s, tak Karel je cca o 1s pomalejší na kolo speciály a tak o 0,5s rychlejší než CRT. No nic moc:-(

Venom81
3. června • 15:10

cemu se divis kdyby pridal tak spadne nema tam co delat

abaja-funs
3. června • 14:02

...jo a J.Kubíček a jeho nemastnej koment?
Zlatě DSF a Hoffman - doporučuju!!

abaja-funs
3. června • 13:56

..tak co matko,ještě mi budeš oponovat,že jako Marquez v poho?..že se jako Espargárovi omluví a pohodička??
připomínám ti diskuzi zde:http://motogpsport.autorevue.cz/pole-position-v-moto2-vybojoval-marquez-31646
Marquez je prostě prase nečistý a jím taky zůstane a nikdo - ani ty - mě nepřesvědčí k "lásce" k němu...navíc začíná být svému okolí nebezpečnej!
V posledním replay bylo i vidět, že o Espargárovi věděl, ale nutně potřeboval na vnitřek, že??! Dobře to popisuje Dyzl, zbytečně to opakovat. A než mi začneš ty,nebo někdo jinej oponovat, stačí si vzít helmu na hlavu a zkusit si "nasucho", kam až do stran vidíš periferně, nemusíš ani přitom jet na mašině...Super závod od Luthiho, Iannoneho a ostatních taky, dokonce i od Marqueze, než po vlastní hrubce zaprasil nehorázným způsobem, kterej nejspíš - k velké škodě tohoto sportu - zůstane nepotrestán, protože prasák je prominentní španěl...škoda..

odstraneno jannyk F1
3. června • 14:00

netuším, proč na mě startuješ, já svůj názor napsala níže, víc k tomu nemám a jestli jsem Ti tak dlouho ležela v žaludku (jak to tak vypadá), tak doufám, že se Ti teď řádně ulevilo. Teď jsi mi to natřel! Vyhrál jsi.

abaja-funs
3. června • 14:59

..kdepak, nepotřebuju na někoho startovat, dokonce ani na tebe, jen mě trošku namíchlo, jak si tu (nejen v případě Marqueze) často hraješ na matku terezu, či znalce, ale ke všemu nezapomeneš nakonec dodat alibistické "nechte mě být, já ničemu nerozumím, toť jen můj názor" - jen si to vychlastni matko, jinak věř, že seš mi naprosto volná, jestli je tu z tebe někdo připoprděnej, já to rozhodně nejsem..:-P:-P a nech mě být, já tomu fakt nerozumím, toť jen můj skromný názor i na tebe, když už si to na sebe tak pěkně vztáhla matko;-):-P:-P jo a červený mě taky posilujou, jen dotoho mindrácíí:-D:-D:-D

Venom81
3. června • 13:41

Marquez se na tiskovce omlouvá za to co se stalo a opkauje, že ho neviděl. Už byl ale poněkolikáté v nesprávný čas na nesprávném místě.:-(

Venom81
3. června • 14:11

jenom keca:-@

Dyzl F1
3. června • 13:34

Tak dnes další výborný závod, docela mi dělal radost Elias než upadl. Tomymu velká gratulace, vede MS. Espargára mi bylo líto, španělský skřet zase úřadoval. Můj skromný názor je, že by mělo být posouzeno za hranici běžného závodního incidentu, oranžový španělá to neměl po své chybě utahovat do středu zatáčky, Espargára prakticky zavřel. Je to již jeho druhá evidentní prasárna. Jsem docela rád, že zatím není tak dominantní jak bylo všeobecně předpovídáno a jeho konkurenti se zaplať pánbůch s tímto názorem neztotožňují a nevzdávají to bez boje. Pro skřetíka to rozhodně nebude procházka růžovým sadem jak možná doufal. Jsem zvědav, zda tento incident bude mít dozvuky. Já bych mu nějakou penalizaci přál, není na trati sám.

P.o.p
3. června • 15:13

nwm proč ale začíná mi připomínat agresivní styl Simoncelliho.Snad se poučí a nebude v této sezoně další mrtví.Nemyslím to nějak zle nebo škodolibě jenom říkám aby upustil páru ze svého ega jednou ho to muže zachránit.

misel.fortebl12
3. června • 13:30

yeeeeeeeeeeeeeeeees Andrééééé skvěle a od Marqueze to už vážně přechází všechno to už je po 2 v této sezoně a kdyby to někdo udělal na něj má s toho 3 závody stop, doufám že Marquez dostane od někoho pořádně za vyučenou, no co dodat škoda že se za půl hodinky budeme asi nudit

Venom81
3. června • 13:43

Nudit se nebudem kluci z Tech3 se nam o zabavu postaraj:-D

misel.fortebl12
3. června • 13:53

kež by to byla pravda, jinak jsem obrovsky rád za Andreu takže mě Marc ani nějak neštve ale tadyto podle mě do závodění nepatří

odstraneno jannyk F1
3. června • 13:43

tak Marc má "žlutou" kartu, incident je vyšetřován ředitelstvím závodu, takže nějaký penál může klidně přijít....a mé osobní pocity? Marc jezdí jako Marco, ostře a začíná to zacházet za hranici, ikdyž dnes jsem trochu pod dojmem Joskova komentáře, že ve 130, když se to snaží narovnat z polohy v leže asi nestíhá zaregistrovat, že při té "záchraně" již ztraceného je za ním tak blízko Pol (hodně vzdáleně mi to něco připomíná :-()....něco na tom může být, přece jen dělá Joska do motorek trochu víc než já :-D Takže vyhraněný názor nemám, jsem zvědavá na dozvuky. Jediné co můžu říct: Ten Marc si ale umí dělat "příznivce"!Jinak závod krásný :-) Teď si zdřimknem u MotoGP? ;-)

Venom81
3. června • 13:22

Super zavod co ktomu vic rict:-Dakorad skoda padu Espargara

s64
3. června • 13:21

Závod to byl zajímavý,až na tu prasárnu od Marqueze na Espagara.

Doporučujeme

Články odjinud