Moto3: Jen jsem se propadal

Moto3: Jen jsem se propadal

Jakub Kornfeil si odváží slušný příděl bodů za 10. místo.

Ještě krátce před závodem Moto3 byla obloha sice řádně zatažená, nikdo by ale nečekal, co za chvíli přijde. Když se jezdci seskládali na startovní rošt, nad okruhem došlo k průtrži mračen. Mokré nastavení muselo během chvíle vystřídat suché, aby byly motocykly co možná nejlépe připraveny na mokrý závod.

 

Jakub Kornfeil měl na Sachsenringu opravdu skvělý víkend. Ve volných trénincích se pohyboval v nejvyšších patrech tabulky a samotná kvalifikace také nebyla vůbec špatná. Jakub si v ní vyjel pátý nejrychlejší čas. Závod byl ale pravým opakem pátku a soboty. Hned po startu se Jakub začal propadat a na velmi rychle usychající trati nedokázal se svými soupeři udržet krok. Kornfeilovi se tak bohužel nepodařilo napravit chybu z předcházející GP v Assenu, kde se závod vyvíjel podobným scénářem. Výsledkem Jakubova dnešního závodu byla desátá pozice, která je při pohledu na vývoj celého víkendu velkým zklamáním.

 

Jakub Kornfeil: „Trať neskutečně rychle osychala a já neměl na motorce vůbec dobrý pocit. Zpočátku byla motorka strašně tvrdá. Při přejíždění z mokrých míst na suché to neuvěřitelně klouzalo. V tu chvíli jsem věděl, že tento závod nebude zcela jistě ten nejlepší a můj cíl byl nespadnout a přivézt alespoň nějaké body. Na konci závodu už to prostě nešlo. Dokonce mě tam ještě předjel Australan Arthur Sissis a to byl úplný konec. Své nejrychlejší kolo jsem si zajel v úplně posledním kole. Bylo to absolutně nadoraz a možná i trošku za hranou. Všechno záleželo na zvolení nastavení před začátkem závodu. Někomu to fungovalo v úvodu a někomu zase na konci. Naše nastavení se v pozdějších fázích závodu ukázalo jako velmi měkké. Jsem rád, že jsem dokončil závod. V žádném případě ale nejsem šťastný za to, jak se závod vyvíjel, protože to bylo téměř totožné jako v Assenu a v podstatě jsem se jen propadal. Je to velká škoda, protože celý víkend to šlo skvěle. Některé tréninky jsem dokonce vyhrál. Už se nemůžu dočkat dalšího závodu, který se jede v Mugellu. Snad se nám vyhne tohle nevyzpytatelné počasí a bude buď sucho, nebo mokro. Mé velké poděkování patří týmu za skvěle odvedenou práci.“

 

Doporučujeme

Články odjinud