Moto3: Krásný souboj, krásný závod

Moto3: Krásný souboj, krásný závod

Jakub Kornfeil si dnes dojel pro velice pěkné osmé místo a stejný počet za něj i inkasoval.

Do druhé poloviny sezony vstoupil český závodník Jakub Kornfeil velmi sympatickým výsledkem. V srdnatém boji se španělským matadorem Hectorem Faubelem a Malajcem Zulfahmi Khairuddinem Jakub dokázal oba své soky zdolat a dojel si tak pro slušný příděl osmi bodů za osmé místo v cíli.

Krátce po startu se Kornfeil usadil na konci čelní skupiny. Posléze se tento vláček začal trhat, čemuž značně přispěl pád Portugalce Miguela Oliveira. Motocykl letící po asfaltu jen tak tak nezasáhl českého borce jedoucího v tu chvíli na druhém úseku. Mezitím došlo k úprku jezdců jedoucích na čele. V boji o osmé místo pak hlavní úlohu sehrál Faubel, Khairuddin a náš Jakub Kornfeil. Jakubovi se konečně podařilo zbavit místy až přehnané opatrnosti a respektu před svými soupeři, čímž si zasloužil prvenství v této tříčlenné skupince a zároveň také osmé místo po odmávnutí šachovnicovým praporkem. 

Jakub Kornfeil: „Dneska jsem si opravdu skvěle zazávodil. Start do závodu jsem měl perfektní. Na výjezdu z první zatáčky mě ale kluci trošku vyvezli, protože jsem byl na venkovní stopě. Nakonec jsem to ale zvládl a usadil se na konci čelní skupinky. V prvních kolech závodu spadl kousíček přede mnou Portugalec Oliveira a já měl opravdu velký kus štěstí, když jsem netrefil jeho motocykl. Tímto se roztrhala vedoucí skupina. Na Faubela s Khairuddinem jsem se dotáhl sice rychle, pak ale trvalo nějaká čtyři kola, než jsem se přes ně dostal. V tu chvíli už bylo nemožné pomýšlet na stíhání jezdců před námi, protože zajížděli zhruba o tři až čtyři desetinky rychlejší časy. Během závodu jsem měl jediný cíl, a to udržet oba dva motocykly KTM za svými zády a vybojovat osmé místo. To se mi nakonec podařilo a vezu si domů poměrně slušný bodový příděl. V pátek jsme se pustili do nastavení převodovky a po celý víkend se nám to vyplácelo. Motorka fungovala skvěle a na dlouhé cílové rovince jsem neztrácel prakticky nic. Tým odvedl opravdu výbornou práci a já jim za to moc děkuju.“

Doporučujeme

Články odjinud