MotoGP 2022: Představení týmů – termíny

MotoGP 2022: Představení týmů – termíny

Letošní sezóna MotoGP se nezadržitelně blíží. Už za několik málo dní nás čekají první představení týmů.

První letošní oficiální test MotoGP se koná v únoru, ale už během ledna budou některé týmy královské kubatury oficiálně představovat své nové stroje a jezdeckou sestavu.

Jako první se v sobotu 15. ledna v 11:00 (středoevropského času) představí tým Gresini, za který letos pojedou Enea Bastianini a nováček Fabio di Giannantonio. Na 24. ledna v 11:00 si svou prezentaci naplánoval tým WithU Yamaha RNF MotoGP – jedná se o tým, který dosud jezdil pod názvem Petronas Yamaha SRT. Jeho jezdci letos budou zkušený Andrea Dovizioso a nováček Darryn Binder, který přeskakuje rovnou z Moto3.

Hned několik týmů si připravilo svou prezentaci na první únorový týden – představí se tedy těsně před zahájením prvního letošního oficiálního testu.  Ve středu 2. února předvede svůj stroj a jezdce tým Pramac Racing. Tým Monster Energy Yamaha, za který letos pojede úřadující šampion Fabio Quartararo a Franco Morbidelli, se představí přímo z okruhu v Sepangu dne 4. února.

V tentýž den jako tovární Yamaha ukáže svůj nový stroj i Suzuki. Bývalý šampion Joan Mir a jeho kolega Alex Rins předvedou svou Suzuki GSX-RR také přímo z okruhu v Sepangu.

Na 8. února si svou týmovou prezentaci naplánoval tým Repsol Honda. Marc Márquez, který pokračuje v léčbě potíží s okem a jeho týmový kolega Pol Espargaro se v ten den předvedou se svou novou Hondou RC213V

U některých týmů zatím ještě nebyl termín oficiální prezentace zveřejněn.

Zdroj: motogp.com, foto: Ducati

Doporučujeme

Články odjinud