MotoGP pokračuje třetím dnem v Sepangu

MotoGP pokračuje třetím dnem v Sepangu

V polovině posledního dne třídenního testu královské kubatury v Sepangu patří nejrychlejší časy na kolo opět jezdcům na továrních prototypech RC212V japonského výrobce Honda.

Casey Stoner a Dani Pedrosa, oba z továrního týmu Repsol Honda, ve čtvrtek pokořili časovou hranici dvou minut. Ve dvě hodiny místního času patřil Australanovi čas 1´59,665 sekundy a jeho kolega Pedrosa ztrácí něco přes desetinu.

Třetí čas na kolo 2´00,163 sekundy prozatím drží jezdec týmu San Carlo Honda Gresini Marco Simoncelli, který má pro letošní sezonu k dispozici tovární Hondu. Ital v úvodních testech podává skutečně velmi dobré výkony a uvidíme, jak to dokáže prodat v samotných závodech.

Za Simoncellim uzavírá skupinku čtyř nejrychlejších motocyklů Hondy Ital Andrea Dovizioso, který na týmového kolegu Stonera ve dvě hodiny odpoledne ztrácel téměř devět desetin a byl rovněž posledním, který se dostal do jedné sekundy na nejrychlejší čas.

Včerejší pád Bena Spiese pravděpodobně nezůstal bez následků, jak se původně předpokládalo, protože dnes skončil něco před polednem s časem 2´00,678 sekundy. Za ním byl šestý Colin Edwards z Monster Tech 3 a sedmý čas patřil Jorge Lorenzovi, týmovému kolegovi Bena Spiese z tovární Yamahy.

Álvaro Bautista z Rizla Suzuki překonal včerejší zdravotní problémy, do dnešního testu nastoupil a zatím si drží osmý čas. Devátý je jezdec San Carlo Honda Gresini Hiroši Aojama, který kolem poledne v deváté zatáčce havaroval a první desítku uzavírá jezdec Aspar týmu Héctor Barberá.

Poslední den absolvuje Valentino Rossi, jenž ve středu celý den strávil s teplotami na hotelovém pokoji. Ital z tovární stáje Ducati je prozatím jedenáctý a na Stonera ztrácí 1,804 sekundy.

Doporučujeme

Články odjinud