MotoGP stále hledá tu správnou cestu

"U kolegů ve formuli 1 se zdá, že si soutěž svou cestu již našla, ale MotoGP jakoby ji stále hledala."

Vážení čtenáři a fanoušci MotoGP!

Končí první měsíc provozu nového webu MotoGPsports.cz, který má pod palcem náš expert na šou na dvou kolech Petr Czyž. Chtěl bych vám poděkovat za trpělivost a ujistit vás, že nadále pracujeme na zlepšování webu. Podobně jako na F1 došlo k úpravám, které měly za cíl učinit uspořádání novinek přehlednější. Hodně jsme zapracovali na diskuzích a vaše první reakce jsou jednoznačně pozitivní.

Jistě jste si všimli, že si mezi oblíbenými jezdci můžete vybrat i ty z MotoGP. To nemusí být seznam konečný. Můžeme jej dále rozšiřovat na základě vašich přání, které budete směrovat na Petra Czyže.

Jediné, z čeho jsem smutný, je startovní listina 2010, čítající pouze 17 položek. To je ve srovnání se superbiky pěkně vybledlá startovka! Člověk by si laicky řekl, že když je motorka menší než formule 1, bude levnější. Což je sice pravda, ale to nic nemění na tom, že jen málokdo si může účast dovolit. Přitom závody až na pár výjimek jsou nadále velmi zajímavé a dramatické. Dorna coby promotér soutěže ale není spokojena s daleko větší dramatičností závodů "dvěstěpadesátek" a "stopětadvacítek". Tím spíš, když na popularitě MotoGP má lví podíl Valentino Rossi (který by mohl přeci jen přejít do formule 1).

U kolegů ve formuli 1 se zdá, že si soutěž svou cestu již našla, ale MotoGP jakoby ji stále hledala. Bude to o to důležitější, až Valentino Rossi v MotoGP jednoho dne závodit nebude. Samotní šéfové Yamahy se bojí, že by k tomu mohlo zanedlouho dojít.

Avšak Rossi ne-Rossi, MotoGPsports.cz tu bude stále. A já jsem si jist, že to bude i nadále velmi populární soutěž.

Abyste si nemysleli, že jsem úplný břídil, co se motorek týče, tak jsem si na začátku zimy jednu koupil! Asi tak osmnáct minut poté, co jsem si udělal řidičák... :) Už se nemohu dočkat jara. Svět motorkářů mi přijde fascinující a mám z něj velký respekt. To mi ale nezabrání v tom, abych si s mlíkem na bradě do něj neodvážil nahlédnout.

Přijde mi totiž šíleně cool!

Doporučujeme

Články odjinud