MotoGP v Argentině 2014: Ohlasy z pódia

MotoGP v Argentině 2014: Ohlasy z pódia

Márquez triumfoval i na nové trati Termas de Rio Hondo. Triumf týmu Repsol Honda podtrhl druhým místem Pedrosa. První letošní pódium si připsal třetí Lorenzo.

Marc Márquez (Repsol Honda) - 1. místo
Obhájce titulu ani ve třetím závodě sezony na nové trati Termas de Rio Hondo v Argentině nenašel přemožitele. S průběhem víkendu byl pochopitelně spokojen a děkoval týmu. „Myslím, že to byl pro fanoušky pěkný závod s několika předjetími. Nečekal jsem, že to bude takové. Závod postupoval a já sledoval, jak se vyvíjí ztráta na Jorgeho Lorenza. Snažil jsem se ho rychle dohnat a strávit několik kol v jeho závěsu. Když jsem viděl, že se Dani přibližuje, pokusil jsem se Jorgeho předjet, abych si uchoval náskok,” vysvětloval. „Získal jsem dalších pětadvacet bodů, které jsou velmi důležité. Získali jsme tři výhry v řadě, ale jsme si vědomi, že sezona je velmi dlouhá. Teď jedeme do Jerezu, kde Dani i Jorge bývají velmi rychlí. Budeme muset být s nimi vepředu a bojovat o vítězství.”

Dani Pedrosa (Repsol Honda) - 2. místo
Katalánec netradičně ztratil na začátku, jinak si závod užíval. „Najednou jsem jel sám. V závěrečné části závodu jsem měl dobré tempo a dokázal jsem získávat pozice a dojet druhý, ale s rychlostí, jakou jsme měli, jsme mohli bojovat o vítězství,” myslí si. „Vždy se musíte poučit, možná jsem až moc šetřil pneumatiky, když jsem jel ve skupině. Naštěstí jsme dosáhli dobrého nastavení, které nám umožnilo být konkurenceschopnější, to je pozitivní.”

Jorge Lorenzo (Movistar Yamaha MotoGP) - 3. místo
Malorčan označil výsledek za nejsladší třetí místo v kariéře, které přišlo po dvou obtížných závodech. „Ukázali jsme, že i když nemáme nejlepší formu, můžeme bojovat s hondami a hrdě dojet na třetí pozici. Chceme se zlepšit, já chci pořád zlepšovat svou fyzickou kondici i motorku a až to přijde, myslím, že budeme připraveni vyhrávat závody,” věří. „Musíme se dál zlepšovat, být trpěliví a čekat na naši chvíli.”

Doporučujeme

Články odjinud