MotoGP v Barceloně: Ohlasy z pódia

MotoGP v Barceloně: Ohlasy z pódia

Jorge Lorenzo svým třetím vítězstvím v sezoně v celkovém vedení poodskočil Caseymu Stonerovi, který po čtrnácti měsících na pódiu chyběl. Druhý dojel Dani Pedrosa a třetí Andrea Dovizioso.

Jorge Lorenzo (Yamaha Factory Racing) - 1. místo
Španěl označil Velkou cenu Katalánska v Barceloně za velmi obtížný víkend. "Dnes jsme byli mnohem lepší než včera, kdy bylo během kvalifikace velmi horko. Po ranním dešti nebyla na trati nejlepší přilnavost," vzpomínal rodák z Malorky, který se po startu pohyboval za týmovým kolegou Benem Spiesem a vedoucím Danim Pedrosou. "Bylo velmi jednoduché udělat chybu. V klidu jsem čekal na příležitost. Když udělal Ben chybu, posunul jsem se dopředu, stíhal Daniho a sledoval ho. Zpomalil a posléze chyboval. Dokázal jsem ho předjet a pak jsem přidal plyn."

Dani Pedrosa (Repsol Honda) - 2. místo
Katalánec se při své domácí velké ceně uvedl tradičně skvělým startem a v první polovině závodu udával tempo, Lorenzo ale dokázal plně využít jeho drobné chyby z devátého kola, kdy se mu krátce zvedlo přední kolo. "Druhé místo je vždy druhé, chtěl jsem vyhrát. Nemůžu se cítit spokojený. Během tréninků jsme velmi tvrdě pracovali, abychom mohli vyhrát, ale nakonec jsme to nedokázali, což je trochu zklamání," přiznal. "Tlačil jsem, jak to šlo, ale v posledních kolech jsem měl problémy udržet se v závodní stopě. Posledních deset kol bylo těžké ovládat motorku při brzdění a na výjezdech ze zatáček. Zvolil jsem tedy defenzivnější stopu."

Andrea Dovizioso (Monster Yamaha Tech 3) - 3. místo
Ital se poprvé během letošní sezony a poprvé s yamahou dostal na stupně vítězů. Letos je prvním netovárním jezdcem, kterému se to podařilo. Z prvního pódia v barvách svého nového působiště měl velkou radost. "Je to fantastická odměna za veškerou snahu týmu. Na tomto výsledku budeme stavět. Je skvělé na satelitním stroji bojovat na čele závodu MotoGP. Jsem si jistý, že nikdo nečekal, že to přijde tak brzy. Byl to velmi těžký závod, nebyla velká přilnavost, ale jsem velmi spokojen, že jsem mohl bojovat tak blízko Pedrosy a Lorenza, kteří jsou na této trati silní. Ztrácel jsem na ně jednu nebo dvě desetiny," pochvaloval si. "Možná jsem s nimi mohl zůstat a bojovat o vítězství, ale udělal jsem malou chybu a ta mě stála dost času. Znovu jsem navázal na své tempo, ale v posledních kolech mě dohnali Casey a Cal. Byl jsem odhodlaný dojet na pódiu. Věděl jsem, že Casey se chystá zaútočit, ale dal jsem do toho všechno a soustředil se, abych dojel třetí."

Lorenzo vede šampionát se 115 body před dnes "až" čtvrtým Caseym Stonerem (95), který na stupních vítězů chyběl přesně po čtrnácti měsících. Třetí je Pedrosa (85). Dovizioso svým dnešním výsledkem předstihl o čtyři body Crutchlowa a je s 60 body čtvrtý.

Doporučujeme

Články odjinud