MotoGP v Brně: Ohlasy z pódia

MotoGP v Brně: Ohlasy z pódia

Marc Márquez ve Velké ceně České republiky prodloužil svou vítěznou sérii, úspěch stáje Repsol Honda podtrhl druhým místem Dani Pedrosa, třetí Jorge Lorenzo s tovární yamahou v závodě dlouho vedl.

Marc Márquez (Repsol Honda) - 1. místo
Mladý Španěl vyhrál již počtvrté v řadě a popáté v sezoně. "Jsem tak šťastný. Než jsme sem přijeli, vítězství jsem nečekal, protože Jorge i Valentino v Brně nedávno testovali a Dani je tu vždy rychlý, loni tady vyhrál. Je to úplně jiná trať než ty, na kterých jsme závodili předtím, takže těch pětadvacet bodů vnímám jinak než v Indianapolis," zhodnotil. "Toto vítězství bylo velmi tvrdě vybojované, dost jsem si užil. Bitva s Jorgem byla opravdu dobrá, výhra nás potěšila. Děkuji celému týmu."

Dani Pedrosa (Repsol Honda) - 2. místo
Katalánec byl s výsledkem velmi spokojen. "Po všech problémech s mým zraněním a pochybnostech, které jsme v posledních závodech měli, jsme uudělali velký krok vpřed s mou duševní přípravou. Byli jsme připraveni vyhrát, i když nejsme ve stoprocentní kondici. Bohužel naše strategie nebyla nejlepší. Během závodu jsem měl problémy s předjížděním, protože jsem nemohl chodit pozdě na brzdy, a ve vedoucím triu jsem byl vždy třetí," vzpomínal. "Myslím, že jsem svůj závěrečný útok udělal o kolo později, než jsem měl. Kdybych Jorgeho předjel o kolo dříve, možná bych měl šanci na vítězství. V každém případě jsme měli správný přístup útočit až do konce a držet se za Marcem. Potřeboval jsem jen další kolo, abych ho chytil. Zkusíme to příště. Chci poděkovat týmu za skvělou práci, kterou odvedl tento víkend."

Jorge Lorenzo (Yamaha Factory Racing) - 3. místo
Malorčan po vydařeném startu dlouho vedl, ale nakonec se musel sklonit před oběma továrními hondami. "Myslím, že jsem měl nejlepší start ve své kariéře v MotoGP, získal jsem čtyři pozice a v prvních kolech jsem byl opravdu rychlý. Nakonec se mi nepodařilo udržet stejný náskok na druhého, takže se mi postupně přibližovali. Byli rychlejší především na brzdách a na rovinkách, takže jsem nemohl udělat víc. Byl jsem trochu nervózní, když byla vyvěšena bílá vlajka, protože je velmi nebezpečné závodit na slickách, když se objevují dešťové kaluže, ale naštěstí to nenastalo a my mohli dokončit na suchu," pochvaloval si. "Když mě předjel Dani, bylo příliš pozdě vybojovat si pozici zpátky. Odešla mi zadní pneumatika a poté, co jsem tlačil celý závod jsem neměl fyzickou kondici. Šampionát ještě není ztracený, ale je to teď velmi těžké. Potřebujeme jen několik desetin, abychom vyhráli závod, tak se za ně v Silverstone musíme modlit."

Výsledky Velké ceny na Masarykově okruhu v Brně potvrdily pořadí v šampionátu. Vede Márquez s 213 body, druhý je Pedrosa se 187 a třetí Lorenzo se 169.

Doporučujeme

Články odjinud