MotoGP v Indianapolis: Ohlasy z pódia

MotoGP v Indianapolis: Ohlasy z pódia

Na slavné americké trati dominovaly tovární hondy. Vyhrál Marc Márquez a připsal si třetí letošní triumf na území USA a čtvrtý celkově, druhý byl Dani Pedrosa a na pódiu je doplnil Jorge Lorenzo.

Marc Márquez (Repsol Honda) - 1. místo
Mladý Španěl vyhrál letos potřetí v řadě, počtvrté v sezoně a potřetí na území USA. Z dalších 25 bodů měl pochopitelně radost. "Než jsme sem přijeli, věděl jsem, že to bude dobrá příležitost, a dokázal jsem ji využít. Během víkendu jsem se cítil velmi dobře, myslím, že to byla moje nejlepší velká cena od příchodu do královské třídy. Byl jsem první v každém tréninku, takže jsem nemohl chtít víc," vzpomínal. "V závodě jsem se rozhodl sledovat Lorenza a Pedrosu, na začátku jsem se snažil šetřit pneumatiky. Když jsem poznal, že se cítím dobře, a ubylo palivo v nádrži, pokusil jsem se zaútočit. Na konci jsem dokázal ujet, s motorkou jsem si hezky zaklouzal, jízdu jsem si užíval. Teď míříme zpátky do Evropy, kde se pokusíme pracovat stejným způsobem. Uvidíme, kolik bodů dokážeme získat."

Dani Pedrosa (Repsol Honda) - 2. místo
Katalánec se na stupních vítězů objevil poprvé od domácí velké ceny a poprvé od svého zranění. "Vydal jsem ze sebe všechno. Měl jsem problém s udržením energie a kvůli bolesti jsem musel jet jiným stylem. Byl to obtížný závod, protože jsem se dost pral s motorkou, ale na konci jsem dokázal udržet své tempo a získat dobré druhé místo," pochvaloval si. "Jsem si jistý, že za jiných podmínek bychom mohli být lepší, ale vzhledem k okolnostem jsme udělali, co jsme mohli, a z tohoto dne mohu zdůraznit pozitiva."

Jorge Lorenzo (Yamaha Factory Racing) - 3. místo
Také Malorčan se dostal na stupně vítězů poprvé od svého zranění. Po vydařeném startu dokonce vedl s náskokem jedné sekundy. "Dělal jsem si velké naděje, protože jsem věděl, že mám dobré tempo, ale v polovině závodu Marc najednou začal být rychlejší a rychlejší, takže nebylo možné vyhrát. Jsem zklamán, že jsem nedojel druhý, protože za normálních podmínek bez opotřebení zadní pneumatiky by to bylo možné. Jsem velmi spokojen, že jsem zpátky na pódiu na trati, která pro nás není moc dobrá," našel přece jenom pozitiva úřadující šampión. "Necítím se perfektně, připadám si unavenější než normálně, protože jsem v posledních dvou měsících kvůli zraněním moc netrénoval. Na konci závodu jsem se cítil unaveně a v oblastech vyžadujících prudké brzdění jsem pociťoval bolesti, ale cítím se mnohem lépe, v Brně a v Silverstone budu OK. Myslím, že od této chvíle můžeme být jen lepší a lepší."

Vzhledem k výsledku závodu se v celkovém pořadí na prvních třech místech zvýšily rozestupy, vede Márquez se 188 body před Pedrosou se 167 a Lorenzem, který jich má na svém kontě 153.

Doporučujeme

Články odjinud