MotoGP v Jerezu 2014: Ohlasy prvních pěti v cíli

MotoGP v Jerezu 2014: Ohlasy prvních pěti v cíli

Jezdci absolvovali první letošní závod v Evropě. Na podium se podívali Marc Márquez, Valentino Rossi a Dani Pedrosa.

Marc Márquez (Repsol Honda) - 1. místo

Marc Márquez se ve své sté velké ceně dočkal dalšího vítězství (letos už čtvrtého). Katalánec je si však vědom, že dříve či později přijde závod, ve kterém nebude schopen vyhrát. „Teď jsem v dobré formě, ale vidím, že Valentino, Dani a Jorge ze sebe vydávají 100 % v každém tréninku a v každém závodě," vysvětluje Márquez. 

Valentino Rossi (Movistar Yamaha MotoGP) - 2. místo

Valentino Rossi na svém oblíbeném okruhu v Jerezu, který má rád pro jeho atmosféru a lidi kolem trati, vystoupil na druhý stupínek. Na Márqueze dnes Rossi nestačil. „Odstartoval jsem dobře a snažil jsem se zůstat s Marcem, ale to nebylo možné. Snažil jsem se držet si tempo a tlačit tam, kde to bylo v mých schopnostech a silách mé motorky," uvedl Rossi. V posledních metrech závodu se musel bát, aby nepřišel o druhou pozici.

Dani Pedrosa (Repsol Honda) - 3. místo

Starší z dvojice týmu Repsol Honda se v samotném závěru závodu musel smířit se třetí pozicí. „Byl to těžký závod. Od úvodního kola jsem měl potíže s přední pneumatikou, snažil jsem se situaci zvládnout, jak nejlépe dovedu." Pedrosa věděl, že Márqueze neměl šanci dohnat. „Byl to zcela jeho závod," doplnil Pedrosa. Několik kol před cílem překonal Lorenza a snažil se dostat i před Rossiho, ale k předjetí Rossiho by, jak sám tvrdí, potřeboval ještě aspoň jednu nebo dvě zatáčky navíc.

Jorge Lorenzo (Movistar Yamaha MotoGP) - 4. místo

Jorge Lorenzo se v den svých sedmadvacátých narozenin a při příležitosti svého dvoustého startu neprobojoval na podium, dnes na něj zbyla nepopulární bramborová medaile. Po závodě je jezdec z Mallorky zklamán. „Dnes jsem špatně odstartoval. Závod byl horší, než jsem očekával.Můj fyzický stav byl horší, než jsem předpokládal. Musíme na tom tedy zapracovat a čekat na náš okamžik," doufá ve zlepšení Lorenzo.

Andrea Dovizioso (Ducati Team) - 5. místo

Po bitvě s Bautistou a starším z bratrů Espargarových to byl nakonec Andrea Dovizioso, kdo vybojoval páté místo. Vzhledem k tomu, že Jerez je podle něj jedním z nejhorším pro Ducati i pro něj samotného, je Dovi rád, že dojel pátý. „To potvrzuje, že pracujeme dobře a že dovedu využít to nejlepší z GP14 v závodě. Ztráta na čelo je velká, v této počáteční fázi sezóny jsme však nic jiného nečekali. Budeme i nadále tvrdě pracovat," uzavírá Ital.

Doporučujeme

Články odjinud