MotoGP v Jerezu: Ohlasy z pódia

MotoGP v Jerezu: Ohlasy z pódia

Stroj Caseyho Stonera se choval lépe než v kvalifikaci, jezdec měl v závěru znovu problémy s prokrvením ruky. Jorgemu Lorenzovi odcházela přední pneumatika, Dani Pedrosa se zdržel souboji s Doviziosem a Haydenem.

Casey Stoner (Repsol Honda) - 1. místo
Australan závodí v mistrovství světa už od roku 2001, ale v Jerezu dnes vyhrál vůbec poprvé.  Start mu příliš nevyšel. "Snažil jsem se nedostat do žádných problémů, hodně se tam předjíždělo na brzdy, docházelo ke kontaktům, snažil jsem se tomu vyhnout. Pak jsem za poměrně krátkou dobu získal dost pozic a dostal se dopředu," vzpomínal dvojnásobný mistr světa MotoGP z let 2007 a 2011. Z taktických důvodů se nesnažil vybojovat si náskok před Jorgem Lorenzem a Danim Pedrosou. "Věděl jsem, že jsou velmi rychlí. Snažil jsem se s nimi držet vepředu a ujíždět ostatním."

Později se s Lorenzem Pedrosovi vzdálili. Na trati ovšem zůstalo dost mokrých míst z dopoledního deště. "Bylo snadné udělat chybu. Když se podmínky na trati zlepšily, trochu víc jsem přidal a motorka se chovala lépe než v kvalifikaci. Znovu jsem měl problémy s prokrvením ruky, ale naštěstí to nebylo takové jako v Kataru," vzpomínal Stoner.

Jorge Lorenzo (Yamaha Factory Racing) - 2. místo
Španěl věděl, že klíčovým faktorem bude výběr správné přední pneumatiky. "Nakonec jsme vybrali měkčí, bohužel to bylo špatně, měli jsme v závodě dost problémů. Nebyl jsem tak spokojený jako v tréninku," přiznal šampión z roku 2010, který je díky těmto souvislostem s druhým místem celkem spokojen. "Pořád vedeme šampionát a máme dobrou motivaci pro Estoril."

Dani Pedrosa (Repsol Honda) - 3. místo
 Stonerův týmový kolega byl na startu opatrný. "Říkal jsem si, že to nebude úplně suchý závod. V úvodu Moto3 a Moto2 jsme viděli spoustu nehod. Odstartoval jsem dobře, ale pak jsem klesl a ztratil dost času s Doviziosem a Haydenem. Když jsem je dokázal předjet a dostal se na třetí pozici, Casey a Jorge už byli čtyři sekundy přede mnou," litoval Katalánec, který se pak snažil stíhat své soupeře, ale musel si dávat pozor i na dotírajícího Crutchlowa, který jel na tvrdší přední pneumatice. "Nakonec jsem se svým výkonem spokojen. Druhé a třetí místo nejsou nejlepší, ale je to dobrý začátek sezony."

Tato trojice okupuje také čelo celkové klasifikace. Vede Lorenzo s 45 body před Stonerem (41 bodů) a Pedrosou (36 bodů).

Doporučujeme

Články odjinud