MotoGP v Motegi: Ohlasy z pódia

MotoGP v Motegi: Ohlasy z pódia

Jorge Lorenzo zaznamenal ve Velké ceně Japonska v Motegi sedmou výhru v sezoně a uchoval si naději na titul. Vedoucí jezdec šampionátu Marc Márquez dojel druhý, třetí Dani Pedrosa už je ze hry.

Jorge Lorenzo (Yamaha Factory Racing) - 1. místo
Malorčan zaznamenal sedmou výhru v sezoně. "Vybrali jsme si měkčí pneumatiku, ostatní zvolili tvrdší. Věděli jsme, že na konci bychom mohli mít problémy, ale nakonec jsem mohl zajíždět lepší časy," připomněl. "Strategie by mohla být jiná, ale vyhrát v domácím závodě Hondy mě velmi těší."

Marc Márquez (Repsol Honda) - 2. místo
Španěl, který upadl v ranním warm-upu, byl s výsledkem spokojen. "Věděl jsem, že bude těžké být konzistentní, protože ráno jsem to také nezvládl. Jel jsem na této trati se strojem MotoGP poprvé a v tréninku jsem nemohl získat žádné reference na suchu. Mohl jsem je nabrat jen ve warm-upu a v závodě," vysvětloval. "Viděl jsem, že Jorge tu byl trochu silnější než my, měl jsem několik nebezpečných momentů a rozhodl jsem se, že zisk dvacet bodů a snížení mého náskoku o pouhých pět bodů bude slušný výsledek. Zbývá už jen jeden závod - ten nejdůležitější v roce - měli bychom se na Valencii zaměřit víc než kdy jindy."

Dani Pedrosa (Repsol Honda) - 3. místo
Katalánec dojel v poklidu třetí a ztratil naději na zisk titulu mistra světa. "Byl to pro mě celkem nudný závod, protože jsem do něj zkusil dát všechno, ale měl jsem dost problémů na výjezdech ze zatáček. Nemohl jsem jet na plný plyn a na Marca i Jorgeho jsem ztratil dost času. Po celou dobu jsem byl třetí, snažil jsem se jich držet," vzpomínal. "Uprostřed závodu jsem začal být pomalejší než oni. Teď se musíme zaměřít na příští velkou cenu ve Valencii, kde bychom se měli pokusit zajet tak dobře, jak jen to bude možné."

V šampionátu vede nadále Márquez s 318 body a k jistotě titulu mu ve Valencii stačí čtvrté místo, druhý Lorenzo ztrácí třináct bodů a ještě má šanci obhájit titul mistra světa. Pedrosa má bodů 280 a v šampionátu už zůstane třetí.

Doporučujeme

Články odjinud