MotoGP v Mugellu 2015: Ohlasy prvních pěti v cíli

MotoGP v Mugellu 2015: Ohlasy prvních pěti v cíli

V italském Mugellu si Jorge Lorenzo dojel pro třetí vítězství v řadě. Na stupních vítězů se objevili i dva domácí závodníci – Andrea Iannone a Valentino Rossi.

Jorge Lorenzo (Movistar Yamaha MotoGP) – 1. místo

Závodník z Mallorky si vyjel třetí vítězství v řadě. V Mugellu dorazil Lorenzo do cíle s náskokem 5,563 s na druhého Iannoneho. Sám Lorenzo byl trochu překvapen svým tempem, neočekával, že by mohl svým soupeřům začít unikat hned s tak velkým náskokem. „Pokud by mi někdo před Jerezem řekl, že vyhraju tři závody v řadě, nevěřil bych mu, ale nakonec se tak stalo. Jsme ve skvělé formě. Valentino se dostal na podium v každém závodě, což znamená, že on je silný a stroj funguje velmi dobře,“ vypráví spokojený Lorenzo. „Byla to úplně jiná situace, když jsem ztrácel 29 bodů a teď je rozdíl jen šest bodů. Přesto nebude snadné se Valentinovi úplně přiblížit, protože je pořád na stupních vítězů,“ uvědomuje si Lorenzo, který zároveň ví, že nesmí usnout na vavřínech.

Andrea Iannone (Ducati Team) – 2. místo

Iannone se do závodu v Mugellu poprvé v MotoGP pouštěl z nejvýhodnější pozice. Na první vítězství v této kategorii sice nedosáhl, ale vyjel si své dosud nejlepší umístění v královské kubatuře. Itala navíc stále trápí zraněné rameno, takže je s druhým místem velmi spokojený. „Dnešní výsledek mě velmi potěšil. Je to neuvěřitelné, protože nebylo vůbec snadné dojet na pódiu. Můj tým odvedl vynikající práci, připravil mi perfektní motorku a navíc mi hodně pomohli i v Mobilní klinice,“ prohlásil po závodě Iannone.

Valentino Rossi (Movistar Yamaha MotoGP) – 3. místo

Před domácímu fanoušky (na svém oblíbeném okruhu) si Rossi dojel pro třetí místo. V každém letošním (dosud odjetém závodě) skončil Valentino na stupních vítězů a vede šampionát. Jeho týmový kolega Lorenzo už je však za ním jen o šest bodů. „Všichni italští fanoušci ode mě očekávali skvělý závod. Škoda je, že to nebyl fantastický závod. Nebyl jsem dostatečně silný, ale nakonec jsem dojel na stupních vítězů,“ říká devítinásobný šampion po svém domácím závodě. „Být na pódiu před takovým zástupem fanoušků je úplně magické a dnes byla dráha plná lidí. Trápil jsem se po celý víkend, nebyl jsem dost silný a nedostal jsem se na dobrou úroveň rychlosti. I v závodě jsem hodně trpěl, především v prvním kole,“ dodává Rossi s tím, že se nyní musí zaměřit na zlepšení především vůči Lorenzovi.

Dani Pedrosa (Repsol Honda Team) – 4. místo

Dani Pedrosa musel kvůli operaci předloktí vynechat tři závody. Vrátil se až před dvěma týdny v Le Mans. Ve Francii skončil bez bodů, v Itálii dojel čtvrtý a podruhé v letošní sezóně bodoval. „Obecně vzato jsem šťastný, zejména proto, že se mi po celou dobu zlepšuje stav předloktí. Dnes jsem měl slušný závod od začátku až do konce. Dokázal jsem bojovat s některými soupeři a potvrdil jsem, že jsem na tom čím dál lépe, což je pozitivní. Teď musíme zapracovat na motorce tak, abychom v dalších závodech zajeli dobré výsledky,“ plánuje Pedrosa.

Bradley Smith (Monster Yamaha Tech 3) – 5. místo

Tři kola před cílem byl Bradley Smith šestý. Po pádu svého krajana Crutchlowa se dostal o příčku výše. Páté místo je Britovým letošním dosud nejlepším umístěním. „Jsem velmi spokojený, že jsem tento víkend uzavřel na pátém místě. Je to opravdu perfektní – po takovém závodě, v němž bylo radost závodit. Má kvalifikační pozice nebyla nijak skvělá, potřeboval jsem tedy dobře odstartovat, což se mi podařilo,“ popisuje svůj závod Smith. „Hodně jsem si užil bitvu s Calem, dělal jsem maximum a motorka byla dnes také hodně dobrá, přestože je ještě pár věcí, které musíme doladit. Jednou z nich je ovladatelnost v prvních kolech závodu,“ dodává Smith s tím, že už se těší do Barcelony, což je jeho skoro domácí závod, protože aktuálně bydlí nedaleko.

Doporučujeme

Články odjinud