MotoGP v Mugellu: Ohlasy z pódia

MotoGP v Mugellu: Ohlasy z pódia

Jorge Lorenzo si výhrou v Mugellu upevnil celkové vedení. Dani Pedrosa dojel druhý a stejnou příčku drží i v šampionátu. Další třetí místo přidal domácí Andrea Dovizioso.

Jorge Lorenzo (Yamaha Factory Racing) - 1. místo
Vedoucí jezdec šampionátu se na trati v Mugellu od začátku cítil skvěle. "Asfalt je úplně jiný než na Sachsenringu, kde to pro nás byla noční můra. Od prvního tréninku jsem se cítil velmi silný, motorka byla rychlá a držela stabilní tempo. Škoda, že jsme měli problém v závěru kvalifikace, ale důležitý byl závod," bilancoval rodák z Malorky, který se od začátku snažil budovat náskok. "Říkal jsem si, že soupeři budou mít na studených pneumatikách problémy. Bohužel se mi nedařilo ujet hned. Jezdil jsem rychleji a rychleji a jen díky tomu jsem se postupně vzdaloval Pedrosovi a mohl tak lépe dýchat. Je to skvělé vítězství pro celý tým a pro Yamahu, která mi dala tak dobrou motorku."

Dani Pedrosa (Repsol Honda) - 2. místo
Katalánec měl tradičně výborný start, ale v první zatáčce pozdě zabrzdil a předjel ho Lorenzo. Brzy ho následoval i Dovizioso. "Trvalo mi několik kol, než jsem mu to vrátil. Byl velmi silný v první zatáčce, takže jsem ho musel předjet v jiné části okruhu," vzpomínal na souboj s Italem. Do té doby už Lorenzo poodjel. "Zkusil jsem se dostat zpátky do rytmu. Když jsem začal snižovat čas na 1:47, začala mi odcházet pneumatika. Rozhodl jsem se trochu zpomalit. Jorge byl velmi silný, musím mu pogratulovat. Pro mě je druhé místo dobrý výsledek, chci poděkovat týmu za tvrdou práci během celého víkendu."

Andrea Dovizioso (Monster Yamaha Tech 3) - 3. místo
Ital se v domácí velké ceně dočkal dalšího pódia. "Dosáhnout pódia je vždy mimořádné, ale když to dokážete před italskými fanoušky a po takové bitvě, je pocit ještě lepší. Měl jsem perfektní start, v první zatáčce jsem byl třetí a cítil se silný na brzdách. V páté zatáčce jsem předjel Daniho. Lorenzo byl v některých částech tratě rychlejší, ale bylo dobré znovu vidět oblasti, ve kterých se potřebuji zlepšit, abych vytěžil z Yamahy to nejlepší," vzpomínal Ital, který musel třetí příčku hájit před Stefanem Bradlem. "Byla to fantastická bitva. Odvedl skvělou práci. Když mě předjel, vypadalo to lehce, musel jsem hodně přidat, abych mu neumožnil vybudovat náskok, který bych už nestihl snížit. Snažil se o své první pódium a hodně tlačil. Vím, že jsem byl trochu silnější na brzdách, tři kola před cílem jsem se rozhodl zaútočit. Věřil jsem, že ho udržím za sebou. Nevzdal se, ale jsem rád, že mám další pódium a chci moc poděkovat týmu. Výborně spolupracujeme a naše výsledky to dokazují."

Lorenzo si pátou výhrou v sezoně upevnil vedení v celkové klasifikaci. Nasbíral už 185 bodů. Druhý Pedrosa jich má na svém kontě 166, třetí je Casey Stoner se 148, který dojel ve Velké ceně Itálie osmý. Dovizioso je po sérii tří třetích míst v řadě čtvrtý se 108 body.

Doporučujeme

Články odjinud