MotoGP v Sepangu: Ohlasy z pódia

MotoGP v Sepangu: Ohlasy z pódia

Danie Pedrosa si ve Velké ceně Malajsie v Sepangu připsal své třetí letošní vítězství. Na stupně vítězů ho doprovodili vedoucí dva jezdci šampionátu Marc Márquez a Jorge Lorenzo.

Dani Pedrosa (Repsol Honda) - 1. místo
Katalánec si ve Velké ceně Malajsie v Sepangu vyjel svou třetí letošní výhru. "S tímto vítězstvím jsem velmi spokojen, je mimořádné. Přišlo po náročném týdnu. Moje jízda byla dnes na velmi dobré úrovni, na to, že jsem přes týden ležel v posteli a skoro se nemohl hýbat. Přijet sem a vyhrát je fantastické, takže děkuji celému svému týmu," rozplýval se. "Je škoda toho, co se stalo v Aragonu, protože jsme měli rychlost a stejnou šanci vyhrát jako tady. Ale nemůžeme se ohlížet zpátky. Musíme pokračovat a pokusit se přenést naši formu do dalších závodů."

Marc Márquez (Repsol Honda) - 2. místo
Vedoucí jezdec celkové klasifikace se spokojil s druhým místem. "Měl jsem pěknou a zábavnou bitvu s Lorenzem, ale ve stejnou dobu jsem mohl vidět, jak Dani ujíždí. Když jsem konečně dokázal předjet Jorgeho, snažil jsem se snížit ztrátu na Daniho. Ale viděl jsem, že to bylo příliš riskantní," vysvětloval. "V té chvíli jsem se rozhodl soustředit se na náskok na Jorgeho, protože cílem bylo dojet před ním. Zvládli jsme, co jsme chtěli, takže jsme spokojeni."

Jorge Lorenzo (Yamaha Factory Racing) - 3. místo
Dvojnásobný mistr světa královské kubatury se musel sklonit před továrními hondami. "Byli jsme dnes mnohem pomalejší než ostatní, zejména po třech nebo čtyřech kolech. Jako vždy jsem se na začátku pokoušel zvyšovat náskok, ale na tabuli mi několik kol ukazovali nula plus. Když mě předjel Dani, pokoušel jsem se ho udržet, totéž s Marcem, když mě předjel. Několikrát jsem se ho pokoušel předjet, aby znervózněl, ale bylo to nemožné," vysvětloval Malorčan. "Dnes byl mnohem silnější, nemohli jsme udělat o moc víc. Vyhrát šampionát je téměř nemožné, ale rád bych skončil druhý a vyhrál tolik závodů, kolik bude možné."

V šampionátu dál s přehledem vede Márquez s 298 body, druhý Lorenzo jich má 255, třetí Pedrosa se po dnešní výhře Malorčanovi přiblížil, bodů má 244.

Doporučujeme

Články odjinud