MotoGP: Ve druhém dni testů kraloval nový šampion - Marc Márquez

MotoGP: Ve druhém dni testů kraloval nový šampion - Marc Márquez

V úterý se na okruhu ve Valencii opět testovalo. Na konci dne se na prvních třech místech seřadili tři nejúspěšnější jezdci letošní sezóny - Márquez, Lorenzo a Pedrosa.

Včerejšího programu ve Valencii se neúčastnil ani jeden z jezdců týmu Repsol Honda. Dnes už se oba na trati ukázali. Marc Márquez se dnes poprvé svezl jako čerstvý světový šampion a zaznamenal nejrychlejší čas dnešního dne. Jorge Lorenzo, který skončil těsně za Márquezem v celkovém pořadí šampionátu, obsadil druhé místo za svým mladším krajanem i v dnešních testech. Dnešní Márquezův čas měl hodnotu 1:30,536s a Lorenzo za ním zaostal o 0,232s. Třetí příčku si vyjel Dani Pedrosa, Márquezův týmový kolega.

Čtvrtým nejrychlejším mužem úterních testů byl Stefan Bradl. Za Bradlem následoval další jezdec s Hondou – Alvaro Bautista. Bradley Smith se satelitní Yamahou zajel šestý čas, přičemž o sedmnáct tisícin překonal Valentina Rossiho s tovární Yamahou. Na nejrychlejším stroji Ducati dnes jezdil Andrea Dovizioso – testovací den dokončil na osmé příčce.

Devátý Pol Espargaro při svém druhém testovacím dni na stroji kategorie MotoGP ztratil 1,3 s na svého někdejšího soupeře z prostřední kubatury a zároveň vítěze dnešních testů. Desítku dnes uzavřel Andrea Iannone, který na prvního Márqueze ztratil 1,308s. Espargara tak překonal o pouhých osm tisícin.

Celkem se na trati ukázalo dvacet jezdců. Zápěstí Scotta Reddinga ještě není zcela v pořádku, proto dnes neodkroužil moc kol.

Zítřejší testovací program začíná v deset hodin dopoledne a končí stejně jako dnes – tedy v pět večer.

(Zdroj: motogp.com)

Doporučujeme

Články odjinud