Mugello bude místem dalšího souboje Lorenza s Rossim

Závodní okruh v Mugellu leží jen pár hodin cesty od evropské základny Fiat Yamahy a spolu s italským závodníkem Valentinem Rossim je pro většinu týmu italská GP jejich domácí.

Jezdci Fiat Yamahy letos ani jednou nechyběli na stupních vítězů a do Itálie přijedou na vrcholu průběžného hodnocení. V pozici vedoucího závodníka královské kubatury to je Jorge Lorenzo a devět bodů za ním na druhém místě Valentino Rossi.

Třiadvacetiletý Lorenzo je nyní ve skvělé formě a po vítězství v posledních dvou Velkých cenách rozšířil svou sbírku zlatých medailí v kubatuře MotoGP na celkem sedm. V Mugellu naposledy vyhrál v roce 2006, když získal titul ve čtvrtlitrech. Premiérový závod v MotoGP tam v roce 2008 pro pád nedokončil, ale loni se už těšil z druhého místa v mokro-suchém závodu s výměnou motocyklů v boxech.

„Loni byl v Mugellu jeden z mých nejlepších závodů!“ řekl před odletem do Itálie Jorge Lorenzo. „Spadl jsem tehdy v zahřívacím kole, ale jinak tam bylo téměř vše perfektní a byl jsem velmi rád, že jsem se dokázal umístit na stupních vítězů.“

„Pro mě je Mugello nejlepším okruhem na světě spolu s Phillip Islandem. Je to klasický okruh s mnoha místy převýšení a úžasnou atmosférou. Měl jsem skvělý start do sezony a našim cílem je být znovu silný od prvního dne a dostat se na stupně vítězů,“ řekl závěrem Jorge Lorenzo.

Valentino Rossi - Fiat YamahaValentino Rossi má na velmi rychlém toskánském okruhu neuvěřitelnou bilanci. Celkem tam v průběhu čtrnácti let vyhrál devět závodů z toho sedm v řadě. Jeho vítězná série skončila loni, když cílem projel jako třetí v pořadí a závod tehdy vyhrál Casey Stoner.

Zranění ramene mu v posledních dvou závodech trošku komplikovalo situaci, ale to podle něho není příčinou, řekněme Italových slabších výkonů ve vzájemném měření sil s Lorenzem, které on sám přisuzuje problémům s nastavením motocyklu. Jeho vize pro italský víkend jsou velmi opatrné, ale je jasné, že cílem nebude nic jiného než vítězství.

„Po dalším odpočinku věřím, že je rameno již zcela v pořádku a budu zpět v plné síle pro Mugello, můj domácí závod,“ uvedl Valentino Rossi, jezdec tovární Yamahy a úřadující mistr světa. „V Le Mans jsme měli nějaké problémy, takže na tom budeme od prvního tréninku intenzivně pracovat, abychom zajistili, že vše bude tak, jak má být.“

„Mugello je neuvěřitelné místo k jízdě na motocyklu, to není nikde jinde na světě se všemi tifosi podél kopců a když poprvé vyjedete na okruh, ten zvuk je úžasný. Pokaždé se tam na závodění těším, takže doufejme, že tam budeme tento týden v dobré formě,“ řekl závěrem Rossi.

Doporučujeme

Články odjinud