Na Ducati sice čeká spousta práce, ale může překvapit

Na Ducati sice čeká spousta práce, ale může překvapit

Novou GP12 Italové poprvé vyzkoušeli před dvěma měsíci v Sepangu a po testech je jasné, že na týmy Rossiho a Haydena čeká řada věcí k řešení. Až první závod ukáže, jak je na tom Ducati skutečně.

Tým Ducati v Kataru naváže na poslední den testu v Jerezu, kde došlo k jistému pokroku a na tomto základu by rádi postavili přípravu na úvodní Grand Prix sezony 2012. Prioritou bude příprava na nedělní závod, ale také sbírání dat pro další vývoj jejich litrového prototypu.

„Během zimy jsme tvrdě pracovali a i když jsme v jednu chvíli vyrazili špatným směrem, podařilo se nám s GP12 znovu získat správný kontakt, jaký jsme zaznamenali v úvodním testu v Sepangu,“ uvedl Valentino Rossi. „V Kataru zahájíme přípravu s nastavením, na kterém jsem naposledy získal od motorky dobrou odezvu.“

„V Losail bude velmi důležité správně zapracovat v trénincích, abychom si postupně zvyšovali sebedůvěru s blížící se sobotní kvalifikací a pokaždé se snažit o maximalizaci našeho potenciálu. Jsem realista a vím, že naše časy stále nejsou takové, jaké bychom si přáli a že je třeba ještě pár dalších věcí vyřešit. V průběhu sezony nebudeme motorku kompletně předělávat, ale budeme se snažit postupovat krok za krokem,“ dodal Ital.

Pro Nicky Haydena je letošní sezona jeho desátou v královské kubatuře, kde už jednou slavil vítězství, když v roce 2006 vyhrál titul Mistra světa. „Mám skutečně spolehlivý tým a myslím, že pro letošní ročník také dobrou motorku,“ řekl Američan. „Kvůli zraněním z Valencie a později z tréninku neprobíhala předsezonní příprava přesně podle plánu, ale v Jerezu jsem teď zajel hodně kol a jsem téměř stoprocentně v pořádku.“

„Závod v Kataru je jedinečný tím, že závodíte v noci, ale na jízdu nebo nastavení to příliš velký vliv nemá. S přibývajícím časem si hlavně musíte dávat pozor na srážení vlhkosti na povrchu dráhy a to zejména v druhé zatáčce. Rád bych do prvního závodu nastupoval blíž předním příčkám, ale doufejme, že se nám podaří udělat nějaký krok vpřed,“ dodal Hayden.

Doporučujeme

Články odjinud