Na Lukáše Peška čeká závodní premiéra v Aragónsku

Na Lukáše Peška čeká závodní premiéra v Aragónsku

Český motocyklový závodník tento víkend prožije ve Španělsku, kde se spolu s týmem IAMT Factory Racing zúčastní druhého podniku španělského šampionátu silničních motocyklů s datem 7. až 8. května.

Vše se odehraje na okruhu ve španělském Aragónsku, moderním závodním komplexu MotorLand Aragón. V roce 2010 právě na tomto okruhu zdělil Lukáši Peškovi tým Matteoni Racing, že víc s jeho službami v kubatuře Moto2 nepočítá a od té doby rodák z Prahy nezávodil.

Začátkem roku 2011 dostal Pešek možnost závodit pro německý tým IAMT Factory Racing v mistrovství Španělska s motocyklem třídy Moto2, což bylo vlastně splnění jeho cíle zůstat v kontaktu s šestistovkou a mistrovstvím světa silničních motocyklů.

Bohužel už v úvodním podniku motocyklového seriálu chyběl, protože si pádem při tréninku na okruhu Lausitzring přivodil zranění nohy v oblasti kotníku. Po třítýdenní léčbě je Lukáš Pešek po zdravotní stránce v pořádku a připraven závodit po velmi dlouhých osmi měsících.

„Po zdravotní stránce se cítím dobře. Zranění je doléčené,“ uvedl Lukáš Pešek. „Bohužel jsem během léčení nohy nemohl cvičit a nejsem tak na tom po fyzické stránce nejlépe. Od pádu jsem na žádné motorce neseděl, takže až při pátečních volných trénincích uvidíme, jak na tom budu.“

„Na MotorLand Aragon se těším a budu chtít zajet co nejlepší výsledek. Nestartoval jsem v úvodním podniku, takže vím, že to bude hodně náročný víkend. Za sebe chci podat maximální výkon,“ řekl Lukáš Pešek před druhým závodem sezony španělského šampionátu CEV Buckler.

Doporučujeme

Články odjinud