Na období u Ducati nikdy nezapomenu, říká Casey Stoner

Tak a je to tady, první kostka domina v podobě Casey Stonera uvolnila přestupovou rošádu pro rok 2011 a uvidíme, co nyní bude následovat. Jedno je jisté, u Ducati teď mají jedno místo volné a potřebují získat osobnost.

Dlouho si ani nešlo představit, že by Australan po tak úspěšné spolupráci od Ducati odešel, ale nakonec bude sedmý listopad jejich posledním společným podnikem, když ve Valencii naposledy nastoupí za rudý tým z Boloně.

„Rád bych Caseymu poděkoval za naše fanoušky a naše sponzory, ale nejvíc za všechny ty lidi tady u Ducati. Vítězstvím a emocemi, které nám dal odměnil všechny za jejich tvrdou a obětavou práci,“ řekl generální ředitel Ducati Filippo Preziosi. „V těchto čtyřech společných letech jsme zažili spoustu skvělých momentů.“

„Zisk mistrovského titulu v roce 2007 a vítězství v Mugellu 2009 byly momenty, na které nikdy nezapomeneme. V Caseym jsme získali neuvěřitelně talentovaného jezdce, ale také čestného a loajálního člověka. Proto mezi námi bude vždy existovat silné pouto a to dokonce, když už bude našim soupeřem,“ řekl Preziosi.

Australan Casey Stoner má za sebou čtyři úspěšné roky, které strávil v rodinném prostředí italského továrního týmu. Rozhodl se pro novou výzvu a italský tovární tým opustí po posledním závodu sezony ve Valencii. „Musím Ducati poděkovat za to, že mi v posledních čtyřech letech dala šanci s nimi závodit a vítězit.“

„Riskovali, když se mnou koncem roku 2006 podepsali smlouvu, protože mě nikdo pořádně neznal, ale jakmile jsme začali spolupracovat, dokázali jsme vyhrát šampionát, hodně závodů a v posledních dvou sezonách usilovali o titul,“ pokračoval Australan.

„Nyní jsem se rozhodl přestoupit a v budoucnu mě čekají nové výzvy a různé překážky, které budu muset překonat, ale nikdy nezapomenu na ta léta s Ducati a na lidi, s kterými jsem měl tu čest tak blízce spolupracovat,“ řekl závěrem Casey Stoner, mistr světa třídy MotoGP z roku 2007.

Doporučujeme

Články odjinud