Na závod v Kataru jsme letos lépe připraveni, říká Rossi

Už přímo v dějišti zahajovací Velké ceny Kataru Valentino Rossi hovořil o tom, že je velmi spokojen s prací, kterou Yamaha odvedla během zimy a před prvním závodem je optimistou.

Už v neděli zahájí závodem v Kataru Rossi cestu za obhajobou titulu a to na dráze, kde se mu až tolik v minulosti nedařilo. Loni nedokázal zachytit nástup Casey Stonera v sedle tovární Ducati a v cíli mu patřila druhá příčka.

Před úvodním závodním víkendem je Rossi v mnohem optimističtější náladě, protože dosavadní průběh testů byl téměř v jeho režii. „Odvedli jsme dobrou práci a já byl rychlý tady, ale také v Sepangu. Takže to vypadá, že je nový motocykl již velmi dobře připraven. Dnes ale začínáme a to je jiná kapitola. Závody jsou něco jiného, ale myslím, že jsme připraveni,“ uvedl Rossi během čtvrteční tiskové konference.

„Náš motocykl jsme zlepšili a snažili se zapracovat na motoru vzhledem k novým pravidlům. Pocit je velmi dobrý. Pokusili jsme se zlepšit funkčnost podvozku, abychom dosáhli lepší přilnavosti a motorka pracovala velmi dobře v Sepangu i v Kataru.“

„To je určitě velmi nadějné, protože loni jsme tady měli určité problémy a myslím, že tentokrát bude možné zajet o něco lépe,“ řekl Rossi, který se v závěrem vrátil k podmínkám na trati, které pro jezdce startující v jedenáct hodin večer představují určité komplikace.

„Loni to byl úplně jiný příběh, protože v neděli pršelo a závodili jsme až v pondělí, jenže to jsme startovali v devět hodin, což bylo o dvě hodiny dříve. Myslím, že čekat do jedenácté je trošku riskantní, i když povětrnostní podmínky teď budou možná lepší.“

Samozřejmě v tiskovém centru okruhu v Losail padla otázka, kdy se rozhodne ohledně své budoucnosti v MotoGP, protože po skončení letošní sezony mu vyprší smlouva, kterou má uzavřenou s Yamahou.

Na tuto již stokrát skloňovanou otázku Rossi odpověděl slovy: „Nevím. V roce 2008 jsem smlouvu podepsal kolem června, takže věřím, že to bude letos více méně stejné. Na rozhodnutí máme čas.“

Doporučujeme

Články odjinud