Nabitý testovací program Yamaha úspěšně zvládla

Nabitý testovací program Yamaha úspěšně zvládla

Druhý třídenní test v Malajsii byl pro tovární tým Yamahy velmi užitečný, protože jim umožnil vyzkoušet spoustu nových věcí na motoru, podvozku a řídící elektronice, což oba jejich jezdci přivítali s nadšením.

Jorge Lorenzo odpoledne vyrazil na dráhu, aby si prototyp YZR-M1 vyzkoušel v závodní simulaci a výsledkem byly konzistentní časy kolem dvou minut a jedné sekundy. V testu zajel čtvrtý nejlepší čas a za Casey Stonerem zaostal o čtyři desetiny. Ben Spies ztratil devět desetin a z Malajsie odjíždí v pozici osmého muže výsledkové listiny.

„Dnes jsem absolvoval jednu z nejnáročnějších závodních simulací mé kariéry, protože jízda s 1000ccm motocyklem je hodně vyčerpávající a zadní pneumatika po třech, čtyřech kolech celkem klouže,“ poznamenal k testu Jorge Lorenzo.

„Je to úplně jiné ve srovnání s loňským rokem, protože udržet pod kontrolou zadní část ve výjezd ze zatáček a při akceleraci je skoro jako závodit v dešti,“ pokračoval Španěl. „Simulaci se mi podařilo dokončit v dobrém tempu, takže celkově to byl úspěšný test a moc rád bych Yamaze poděkoval za jejich usilovnou práci.“

Ben Spies závěrečný den testu v Malajsii ukončil o něco dříve, ale s výsledkem tří dnů v Sepangu je Američan spokojený. „Dnes to bylo dobré. Bohužel jsme měli malou nehodu, ale jinak jsme přišli na spoustu nových věcí a testovali některá nová nastavení elektroniky, což bylo velké zlepšení,“ řekl Ben Spies.

„Také jsme vyzkoušeli jiná nastavení u tlumičů a to byl velký krok vpřed. Škoda, že došlo k tomu pádu, ale tento test nám ukázal, že náš motocykl má velký potenciál a do Jerezu můžeme jet s jistou dávkou důvěry,“ řekl Američan.

Doporučujeme

Články odjinud