Nahlédnutí do týmu Red Bull KTM Ajo Moto2 – video

Nahlédnutí do týmu Red Bull KTM Ajo Moto2 – video

Tým Red Bull KTM Ajo letos vstoupil do kategorie Moto2. Nyní tým připravil krátké video, v němž můžeme trochu nahlédnout dovnitř týmu. Video je anglicky se španělskými titulky.

Tým Red Bull KTM Ajo je letos součástí nejen třídy Moto3, v níž v letech 2012 a 2016 získal mistrovský titul, ale je i v Moto2. Vstup do prostřední třídy se týmu podařil. Ve dvou ze čtyř dosud odjetých závodech stál jejich jezdec (Miguel Oliveira) na stupních vítězů. V Argentině skončil Oliveira druhý a v Jerezu třetí. Kromě toho Portugalec letos vybojoval už i jeden start z pole position (při GP Argentiny). Celkově je Oliveira třetí a na vedoucího muže šampionátu ztrácí 16 bodů.

Oliveirův kolega Brad Binder, který loni v kategorii Moto3 vybojoval s týmem Red Bull KTM Ajo mistrovský titul, má stále potíže kvůli zranění z loňských listopadových testů. Kvůli operaci musel vynechat závod v Austinu a Jerezu, ale těsně před operací si v Argentině vyjel deváté místo v závodě, přičemž v tomto závodě jej hodně limitovala zraněná ruka.

Motocykl týmu Red Bull KTM Ajo pro třídu Moto2 – technické údaje:

MOTOR
Zdvihový objem: 600ccm
Typ: čtyřválcový řadový
Převodovka: šestirychlostní
Výkon: cca 130 koní
Maximální otáčky: 16.000 za minutu
Mazivo: Motorex
Výfuk: Akrapovič
Elektronika: HRC Kit ECU Moto2

ŠASI
Hlavní rám: ocelové trubky
Kyvná vidlice: hliník
Rozvor: 1380mm
Výška sedáku: 860mm
Minimální hmotnost: 217kg (s jezdcem)
Objem palivové nádrže: 21 litrů
Přední a zadní zavěšení: WP
Pneumatiky: Dunlop, 17 palců

(Zdroj: Ajo)

Doporučujeme

Články odjinud