Nakamoto je příjemně překvapen výkony Alexe Márqueze

Nakamoto je příjemně překvapen výkony Alexe Márqueze

Shuhei Nakamoto (šéf Honda Racing Cortporation) je příjemně překvapen loňskými výkony mladšího z bratrů Márquezových.

Osmnáctiletý Španěl v roce 2014 získal titul v kategorii Moto3. Letos se přesouvá do vyšší kategorie k týmu Estrella Galicia Marc VDS, kde bude týmovým kolegou současného šampiona této třídy – Esteveho Rabata. Pokud by se Alexovi podařilo získat titul hned ve své první sezóně v Moto2, mohl by se přesunout do MotoGP už v roce 2016. Zatím se však žádnému nováčkovi nepodařilo získat titul v kategorii Moto2. I Alexův bratr Marc vybojoval titul v Moto2 až ve své druhé sezóně. Pokud by měl mladší Márquez výborné výsledky i v následujících sezónách, mohl by se (dle španělského serveru motocuatro.com) stát od roku 2017 kolegou svého bratra u Hondy.

Sezóna 2014 byla pro Alexe Márqueze druhou kompletní sezónou v mistrovství světa. V roce 2012 odjel 11 závodů ze sedmnácti. První mistrovský titul slavil stejně jako jeho bratr po šestačtyřiceti závodech ve světovém šampionátu.

Jako dárek za zisk titulu dostal Alex Márquez loni v listopadu od Nakamota možnost svézt se na motocyklu svého bratra. S Hondou RC213V se Alex projel hned 10. listopadu (tedy den po zisku titulu) ve Valencii.

Shuhei Nakamoto přiznal, že je překvapen výsledky Alexe Márqueze a je s ním velmi spokojen. „Marc má možná více přirozeného talentu, ale Alex je velký pracant a tvrdou prací se dá vyhrát světový titul. Marc samozřejmě také tvrdě pracuje, ale má hodně talentu od přírody,“ prohlašuje Nakamoto.

(Zdroj: motocuatro.com)

Doporučujeme

Články odjinud