Nakano si vyzkoušel prototyp Moto2

Japonský závodník Shynia Nakano ukončil svou aktivní závodní kariéru loni v říjnu, ale s motocyklovým sportem se nerozloučil a nedávno si na dráze v Motegi vyzkoušel prototyp Moto2.

Nakano (na fotografii z doby, kdy závodil v týmu San Carlo Honda Gresini) svou závodní kariéru ukončil po třinácti sezonách, kde rovných jedenáct strávil v mistrovství světa silničních motocyklů a tam také v roce 2000 získal titul vicemistra světa v třídě do 250ccm. Nyní působí v nové roli šéfa oddělení pro styk s veřejností japonské Grand Prix.

Před několika týdny si ale znovu vychutnat pocit z jízdy na závodním prototypu, když na okruhu Twing Ring Motegi uspořádali s Mobililandem, promotérem Velké ceny Japonska, zkušební test, kde si novináři mohli vyzkoušet stroje Moto2 od výrobců jako Moriwaki, TSR nebo Burning Blood.

Nakano si tak po nějaké době znovu oblékl závodní kombinézu a po jízdě s 600ccm prototypem nešetřil chválou, když uvedl: „Musím říct, že to bylo příjemné překvapení. Myslel jsem, že ta motorka bude něco jako Honda CBR, ale je to skutečný závodní motocykl. Nemá daleko ke stroji MotoGP nebo 250ccm.“

Titul vicemistra světa získal Shinya Nakano v roce 2000 s čtvrtlitrovým motocyklem v barvách francouzského týmu Tech 3. Nyní mají Francouzi svůj tým v královské kubatuře MotoGP a letos také v nové střední kubatuře Moto2, kde si sami postavili svůj vlastní podvozek.

„Znám je dobře, rádi zkoušejí svá vlastní řešení, ale v MotoGP to nemůžou dělat, protože tam se musí podřídit pokynům výrobce,“ pokračoval Nakano. „Nyní můžou naplno rozvíjet svou představivost a jsem přesvědčený, že se jim podaří odvést skvělou práci.“

Doporučujeme

Články odjinud