Nastavení z Indianapolis jezdcům Pramacu v Misanu nefungovalo

Aleix Espargaró i Mika Kallio skončili v pátečním tréninku až v polovině druhé desítky. Oba zatím hledají optimální nastavení pro italskou trať.

Tým Pramac Racing nevstoupil do Velké ceny San Marina v Misanu příliš úspěšně. Aleix Espargaró zajel v úvodním tréninku čtrnáctý nejrychlejší čas, Mika Kallio skončil ještě o dvě příčky za ním.

Espargaró začal s podobným nastavením, jako použil minulý týden v Indianapolis. "Nebylo to tak pozitivní, jak jsme mysleli. Pak jsem vyměnil motocykl a dokázal zrychlit. Musíme ale ještě udělat nějaké modifikace a snažit se být rychlí ve všech sektorech," upozornil Španěl, který je zatím rychlý především ve třetím sektoru. "Stále mám problémy ve druhém sektoru, ale jsem si jistý, že po změnách na motocyklu dokážu zajet lepší čas."

Kallio, který rovněž začal s nastavením z Indianapolis, zaostal za nejrychlejším časem Daniho Pedrosy o tři sekundy. "Nevím, co se dnes stalo, ale nedokázal jsem zabrat. Nastavení z Indianapolis, který je svým charakterem s mnoha pomalými zatáčkami střídanými rychlými sektory podobný Misanu, bohužel nebylo dobré pro tuto trať," vysvětloval Fin. "Změnili jsme stroj a snažili se zvýšit váhu na přední kolo, protože jsme zde neměli dostatečnou přilnavost. Výsledek ale nebyl zrovna nejlepší. Ve změnách v nastavení budeme pokračovat i zítra."

Doporučujeme

Články odjinud