Návrat Hopkinse do MotoGP je zatím v nedohlednu

V poslední době proběhly tiskem zprávy o jednáních mezi týmem FB Corse a Anglo-Američanem Johnem Hopkinsem. Dokonce mělo dojít k podpisu smlouvy a návratu Hopkinse zpět do MotoGP, ale to se ukázalo jako nepravdivé.

Bob Moore, manažer Johna Hopkinse pro magazín Roadracing uvedl, že smlouva s FB Corse v této chvíli není žádná, ale zároveň potvrdil, že Johny Hopkins s vedením FB Corse hovořil o možnosti absolvovat některé závody, kde se nový tým představí na divokou kartu.

Anglo-Američan závodil do roku 2008 v MotoGP a své top sezony absolvoval u továrních týmů Suzuki a Kawasaki. Po odchodu Kawasaki z MotoGP Hopkins přestupuje do mistrovství produkčních motocyklů WSB a nyní není vůbec vyloučeno, že bude dál pokračovat v americké superbikové sérii AMA Pro.

Hopkins své možnosti pro sezonu 2010 stále zvažuje, ale ani v jednom případě nemá na výběr jednoduché řešení. V případě návratu do MotoGP s FB Corse si moc závodění neužije, protože tento tým je s projektem MotoGP teprve na začátku a příští rok bude jeho zkušebním.

Nicméně pro Hopkinse bude asi lepší role vývojového jezdce v MotoGP, protože nepřehledná situace v americké AMA Pro příliš velké vyhlídky pro návrat do světového šampionátu nedává. Pokud je pravda a Johny Hopkins začátkem letošního roku skutečně dostal stejnou nabídku jet u Hayate Racing jako Marco Melandri, může nyní jen litovat.

V průběhu ledna se očekává oznámení FB Corse v jakém stavu je jejich projekt MotoGP a to znamená, že se také dovíme, jakého jezdce si pro svou premiéru v královské kubatuře vybrali. Uvidíme, zda se Johnu Hopkinsovi podaří aspoň na několik závodů proniknout zpátky do MotoGP a ponechat si naději na další angažmá.

Doporučujeme

Články odjinud