Navzdory Salomově tragické nehodě se GP Katalánska pojede

Po tragické nehodě Luise Saloma panovala nejistota, zda se vůbec závod pojede. Nakonec bylo rozhodnuto, že ano, ale proběhnou určité změny.
Navzdory Salomově tragické nehodě se GP Katalánska pojede

Po dohodě mezi rodinou Luise Saloma, jezdci, týmy a bezpečnostní komisí, bude závodní program v Katalánsku pokračovat.

Proběhnou však určité změny v konfiguraci okruhu. Tato konfigurace se již testovala před dvěma lety při oficiálním testu MotoGP, ale nakonec nebyla použita pro Grand Prix.

Vzhledem k této změně dojde i ke změnám v časovém harmonogramu. Aby měli jezdci více času zvyknout si na novou variantu okruhu, budou tréninky prodlouženy.

Pozměněný harmonogram:

Sobota

08:40-09:35 - 55 min. - Moto3™ FP3 

09:50-10:50 - 60 min. - MotoGP™ FP3 

11:05-12:05 - 60 min. - Moto2™ FP3 

12:35-13:15 - 40 min. - Moto3™ QP

13:30-14:00 - 30 min. - MotoGP™ FP4

14:10-14:25 - 15 min. - MotoGP™ Q1 

14:35-14:50 - 15 min. - MotoGP™ Q2 

15:05-15:50 - 45 min. - Moto2™ QP

Neděle

08:40-09:00 - 20 min. - Moto3™ Warm Up 

09:10-09:30 - 20 min. - Moto2™ Warm Up 

09:40-10:00 - 20 min. - MotoGP™ Warm Up 

11:00 - Moto3™ závod (22 kol) 

12:20 - Moto2™ závod (23 kol) 

14:00 - MotoGP™ závod (25 kol) 

Přidat příspěvek

Nejnovější komentáře

15. září | Závod MotoGP v Aragonu u týmu Avintia Racing pojede Jordi Torres. Rabat se vrátí nejdříve v Thajsku.
10. září | Marinelli Snipers Team oficiálně potvrdil rozvázání smlouvy s Romanem Fenatim. Jedná se o reakci na včerejší incide… odkaz
10. září | Tři Italové se včera radovali: odkaz
9. září | Romano Fenati, který byl dnes vyloučen z GP San Marina za to, že během závodu zatahal za Manziho brzdu, byl dodateč… odkaz
9. září | Stefano Manzi obdržel penalizaci v podobě odsunu o 6 míst na roštu v příštím závodě. Jedná se o trest za to, že jez… odkaz

Harmonogram

GP Aragonie, MotorLand Aragon
Pátek 21. září
Moto3 1. trénink   09:00–09:40
MotoGP 1. trénink   09:55–10:40
Moto2 1. trénink   10:55–11:40
Moto3 2. trénink   13:10–13:50
MotoGP 2. trénink   14:05–14:50
Moto2 2. trénink   15:05–15:50
Sobota 22. září
Moto3 3. trénink   09:00–09:40
MotoGP 3. trénink   09:55–10:40
Moto2 3. trénink   10:55–11:40
Moto3 kvalifikace   12:35–13:15
MotoGP 4. trénink   13:30–14:00
MotoGP 1. kvalifikace   14:10–14:25
MotoGP 2. kvalifikace   14:35–14:50
Moto2 kvalifikace   15:05–15:50
Neděle 23. září    
Moto3 warm up   08:40–09:00
MotoGP warm up   09:10–09:30
Moto2 warm up   09:40–10:00
Moto3 závod   11:00
Moto2 závod   12:20
MotoGP závod   14:00