Nebylo to vůbec jednoduché, řekl v cíli závodu Lorenzo

Jorge Lorenzo dnes vyhrál osmdesátou holandskou TT a stal se teprve sedmým jezdcem v historii šampionátu, který v krásném prostředí Assenu vyhrál závod všech tří kubatur motocyklového mistrovství světa.

Třiadvacetiletý rodák z Mallorky byl nejrychlejším jezdcem celého víkendu v Assenu, ale úvod závodu vypadal na souboj tří závodníků Lorenza-Pedrosy-Stonera. Nicméně volba tvrdší směsi pneumatiky byla rozhodující a Španělo se vyplatila, protože s menším objemem paliva dokázal výkon ještě vystupňovat a svým dvěma soupeřům ujel na rozdíl téměř tří sekund.

„Tento závod byl mnohem těžší než ten v Silverstonu, protože Dani byl ze začátku velmi rychlý na měkčí pneumatice a já si v té době musel udržet potřebnou koncentraci, abych se před ním udržel,“ řekl Jorge Lorenzo, vítěz letošní TT v Assenu. „Věřil jsem, že mi tvrdší pneumatika Bridgestone pomůže až o něco později a to byl právě tento případ, takže z naší strany to byla správná volba.“

„Přesto to nebylo vůbec snadné. Ke konci už to celkem dost klouzalo, vlastně jsem chyboval v šikaně a málem tam havaroval, takže jsem byl rád za konec závodu!“ pokračoval jezdec Fiat Yamahy. „Za to, že jsem tu vyhrál ve všech třídách jsem rád, protože je to velmi historické místo a fotbalový míč, který jsem měl v Parc Ferme byl oslavou tohoto hattricku.“

„Děkuji všem lidem od Yamahy a také Bridgestonu za toto vítězství, máme nyní velký náskok v šampionátu, takže si můžeme dovolit zůstat v klidu a pohodě. Teď jedeme ke mně domů do Barcelony a já už se nemůžu dočkat až získám další šanci závodit před domácím publikem,“ řekl závěrem Jorge Lorenzo.

Po závodu v Holandsku má Lorenzo před druhým Pedrosou náskok sedmačtyřiceti bodů a v jeho domácím závodu v Barceloně už příště pojede s náhradním jezdcem za týmového kolegu Rossiho, Japoncem Wataru Jošikavou. Valentino Rossi je v této fázi šampionátu stále na čtvrtém místě.

Doporučujeme

Články odjinud