Neděle bude pro Randy De Punieta velký den

Třetí podnik sezony, Velká cena Francie je mezi diváky velmi oblíbená a pokud se k tomu přidá hezké počasí tak zítra můžou v Le Mans čekat tisíce fanoušků a v takové atmosféře bude Francouz startovat z druhé řady.

V pátek se De Punietovi nedařilo, protože první trénink ukončil čtrnáctým časem, ale přes noc mechanici našli recept pro jeho Hondu a Francouz už byl v druhém tréninku osmý. Během šedesáti minut kvalifikace se mu podařilo další zlepšení a potřetí se v tomto roce postaví do druhé řady.

„Jsem za tento výsledek velmi rád, protože včerejší trénink byl pro nás velmi těžký,“ řekl domácí závodník a jezdec týmu LCR Hondy Randy De Puniet. „Včera jsem po tréninku řekl, že to na dnešek moc nevidím. Byl jsem frustrován, protože jsem nedokázal jezdit tak, jak se mi líbí a motorka byla velmi nervózní.“

„Chlapi ale odvedli kus práce a už od rána jsem se cítil mnohem lépe,“ pokračoval Francouz. „V kvalifikaci jsme pak udělali další krok kupředu a získali už potřetí v tomto roce postavení v druhé řadě. Všichni v týmu mají z tohoto výsledku ohromnou radost a já jim za jejich úsilí děkuji.“

„Tento závod je pro mě skutečně velmi důležitý a doufám, že před svými fanoušky získám umístění na vedoucích příčkách, i když mám trošku obavy ohledně startu, protože je na této dráze velmi těžké někoho předjíždět,“ uvedl závěrem Randy De Puniet, který v královské kubatuře patří mezi jezdce, kteří umí příjemně překvapit.

Doporučujeme

Články odjinud