Nedoléčený Aojama uzavřel první desítku, Simoncelli spadl

Nedoléčený Aojama uzavřel první desítku, Simoncelli spadl

Hiroši Aojama se stále necítí zcela fit. Svůj první závod v Laguně Seca dokončil na desátém místě. Marco Simoncelli opět atakoval první pětku, ale velmi brzy po pádu odstoupil.

Jediným jezdcem stáje San Carlo Honda Gresini, který ve Velké ceně USA bodoval, byl desátý Hiroši Aojama. Marco Simoncelli má sice skvělou kvalifikační formu, ale v závodech letos párkrát upadl. Nejinak tomu bylo na okruhu Laguna Seca, kde mu uklouzlo přední kolo.

Aojama startoval až ze čtrnáctého místa a než mohl jet ve svém rytmu, musel předjet několik závodníků. "S desátým místem jsem celkem spokojen, ale byl to obtížný závod, protože pořád nejsem zcela fit. Mým cílem bylo dojet a jsem rád, že jsem to zvládl, protože jsem tady v Laguně závodil poprvé," hodnotil Japonec. Věří, že v Brně se vrátí silnější a schopný bojovat o dobrý výsledek.

Simoncelli byl po sérii slušných výsledků z nedokončeného závodu zklamán. "Nevím, jestli bych zdolal Pedrosu, ale kdybych zůstal v závodě, určitě bych mohl bojovat s Doviziosem a Spiesem. Je to škoda. Pracovali jsme dobře a zlepšovali se každou jízdou, ale na začátku závodu jsem hned poznal, že mám problém s předním kolem," vzpomínal Ital. "Zablokovalo se v sedmé zatáčce prvního kola, což je pro takovou situaci zvláštní místo, a pak znovu o dvě kola později v osmé." Tam už pro bývalého šampióna dvěstěpadesátek závod skončil. V Brně se znovu pokusí o co nejlepší výsledek.

Doporučujeme

Články odjinud